Antena 3 CNN Politică PDL renunţă la rescrierea majorităţilor politice în consiliile judeţene şi locale

PDL renunţă la rescrierea majorităţilor politice în consiliile judeţene şi locale

PDL renunţă la rescrierea majorităţilor politice în consiliile judeţene şi locale
Sursa foto: Emil Boc, Mircea Geoana
02 Mar 2009   •   15:31

Democrat-liberalii au renunţat să mai bată toba pe necesitatea creării, împreună cu PSD, a altor majorităţi la nivelul consiliilor locale şi judeţene. Conform unor surse din cadrul coaliţiei cele două părţi îşi vor axa eforturile pe soluţionarea conflictelor existente încă între cele două partide de guvernare la nivelul unor judeţe pentru e se încheia astfel procesul de semnare a protocolului de colaborare la nivel local.
Gheorghe Flutur, vicepreşedinte al PD-L, a anunţat luni că Radu Berceanu (PD-L) şi Ion Toma (PSD) au fost însărcinaţi de către partidele lor să rezolve problemele legate de încheierea protocolului de colaborare dintre cele două partide în judeţele Dolj, Gorj şi Olt.
"Această problemă trebuie rezolvată, oamenii să meargă în teritoriu şi să rezolve aceste lucruri. Oricum, sunt chestiuni minore, care vor fi soluţionate curând", a spus Flutur, la finele şedinţei de luni a Biroului Permanent Naţional. Ţinta nu o mai reprezintă însă constituirea unor noi majorităţi locale în detrimentul PNL, ci finalizarea procesul de semnare a protocoalelor de colaborare la nivelul organizaţiilor judeţene.
Berceanu şi Toma provin tot din filialele care nu au încheiat încă protocolul de colaborare dintre partidele de guvernământ la nivel judeţean, respectiv Dolj şi Olt.  "Când avem asemenea probleme punctuale le discutăm şi cu liderii de la faţa locului", a justificat Flutur decizia coaliţiei de guvernământ de a-i desemna pe cei doi pentru detensionarea situaţiei din judeţele Olt, Gorj şi Dolj.
În ceea ce priveşte celelalte judeţe unde acest protocol rămăsese în suspensie, Arad şi Hunedoara, se parte că Ilie Sârbu a reuşit să aducă cele două părţi la masa tratativelor pentru semnarea controversatei înţelegeri.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: coalitie protocol judete
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close