Antena 3 CNN Politică PDL, sărbătorit anual în luna mai. Boc către colegi: Fără bani publici, numai din banii partidului

PDL, sărbătorit anual în luna mai. Boc către colegi: Fără bani publici, numai din banii partidului

PDL, sărbătorit anual în luna mai. Boc către colegi: Fără bani publici, numai din banii partidului
Sursa foto: Emil Boc
09 Apr 2010   •   14:46

Democrat-liberalii vor avea pentru prima dată, o zi în care vor organiza festivităţi pentru sărbătorirea partidului. În noul statut al PDL, validat vineri în Consiliul Naţional de Coordonare, se prevede o zi a Partidului Democrat Liberal, care se va sărbători în ultima duminică din luna mai.
"Pentru a demonstra că PDL este o familie, avem prevăzută în statut ziua partidului, în ultima duminică din luna mai. Va trebui să o pregătim, să vă gândiţi la nivelul fiecărei organizaţii, să fim o familie, un partid deschis oamenilor", a declarat primvicepreşedintele Teodor Stolojan.
Preşedintele PDL, Emil Boc a ţinut să facă o precizare: "Atenţie, fără bani publici la sărbătorirea zilei partidului. Să o faceţi din banii partidului", i-a atenţionat el pe delegaţii prezenţi.
PDL nu este singurul partid politic care îşi dedică o zi pentru manifestări publice şi festivităţi. Liberalii organizează în fiecare an, Galele Brătianu şi cele ale Tineretului Liberal prin care se sărbătoreşte ziua înfiinţării sale ca partid.
PSD nu are o zi a sa proprie însă şi-a făcut un obicei în a ?confisca? 1 mai, Ziua Internaţională a Muncii. Dedicată iniţial memoriei victimelor grevei generale din Chicago, cu timpul, 1 Mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea ţărilor lumii. În România, importanţa propagandistică a zilei a fost minimalizată, iar PSD l-a transformat într-un fel de sărbătoare câmpenească pierdută în bonuri de masă, fum de grătare, miros de mici şi pahare cu bere.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Boc zi statut
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close