Antena 3 CNN Politică PDL: Şeful de serviciu deconcentrat ideal, cel cu carnet de membru de partid

PDL: Şeful de serviciu deconcentrat ideal, cel cu carnet de membru de partid

PDL: Şeful de serviciu deconcentrat ideal, cel cu carnet de membru de partid
Sursa foto: Gheorghe Flutur
04 Mai 2009   •   15:24

Ordonanţa privind serviciile deconcentrate ar trebui să permită şefilor acestora deţinerea unei funcţii de conducere în cadrul unui partid politic a declarat luni, vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur care pronunţat în favoarea modificării acesti act normativ. Punctul său de vedere este împrătăşit îndeosebi de democrat-liberalii din teritoriu aflaţi în fruntea Consiliilor Judeţene, direct interesaţi ca şefii de servicii deconcentrate să fie cât mai obedienţi faţă de factorul politic.
Sub pretextul că partidele de guvernământ au nevoie de susţinerea unor persoane care-şi asumă programul de guvernare, Flutur a apreciat că ar trebui eliminată din ordonanţă prevederea conform căreia funcţionarii publici nu au voie să deţină funcţii de conducere ale unor structuri de partid. "Nu cred că trebuie să ne fie frică de astfel de lucruri pentru că este ceva firesc, până la urmă", a spus Flutur.
În opinia vicepreşedintelui PDL, un asemenea amendament nu contravine principiului care a stat la baza emiterii ordonanţei în cauză, anume ca Executivul să aibă în teritoriu persoane care îşi asumă programul de guvernare. "Ne-a interesat ca votul politic câştigat de PDL şi PSD să poată fi pus în aplicare, ca pârghiile Guvernului din teritoriu să accepte programul de guvernare. Au apărut aceste propuneri punctuale, însă linia a fost clară", a spus democrat-liberalul.
Unii democrat-liberali precum vicepreşedintele Ioan Oltean se pregătesc să depună o serie de amendamente în Parlament. Oltean ar dori ca directorii de şcoli să nu intre sub incidenţa acestei măsuri guvernamentale, iar inspectoratele şcolare să fie considerate servicii deconcentrate.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ordonanta modificare sefi
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close