Antena 3 CNN Politică PDL şi-a fixat calendarul pentru europarlamentare

PDL şi-a fixat calendarul pentru europarlamentare

PDL şi-a fixat calendarul pentru europarlamentare
Sursa foto: Gheorghe Flutur
16 Feb 2009   •   14:07

Alegerile pentru ocuparea celor 33 de locuri ce vor reveni României în noul Parlament European, vor avea loc pe data de 7 iunie. PDL a dat deja semnalul competiţiei în cadrul partidelui pentru ocuparea poziţiilor eligibile. Filialele democrat-liberale vor trebui să vină cu propriile propuneri de candidaţi până la sfârşitul acestei luni, urmând ca pe data de 23 martie să fie aprobată lista finală cu care PDL se va prezenta la alegerile pentru Parlamentul European, a precizat luni, vicepreşedintele Gheorghe Flutur.
Conducerea PDL a stabilit deja un set de criterii de evaluare a candidaţilor care doresc să se înscrie în cursa pentru alegerile europarlamentare. "Criteriile au în vedere, în primul rând, experienţa profesională, activitatea politică, activitatea în administraţia publică, abilităţi de comunicare şi de negociere, calităţile obiectivelor pe care şi le propune fiecare candidat pentru a le urmări în Parlamentul European, în comisiile de specialitate şi, sigur, o reputaţie bună în societate, competenţă", a spus Flutur.
Filialele vor fi primele care vor aplica acest set de criterii de evaluare, înainte de a trimite la centru propriile propuneri. "La nivel central, partidul constituie comisia de evaluare în aşa fel încât în perioada 1-8 martie se va face această primă evaluare a candidaţilor, urmând un interviu cu candidaţii până în 13 martie, data finală pentru aprobarea în Biroul Permanent al partidului urmând să fie 23 martie, să intrăm în linie dreaptă pentru pregătirea alegerilor europarlamentare", a mai arătat Flutur.
Vicepreşedintele PDL a adăugat că, în următoarele zile, Guvernul va lua în discuţie OUG privind organizarea alegerilor europarlamentare. 
Câteva filiale judeţene şi -au anunţata deja propunerile de candidaţi pentru europarlamentare. Democrat-liberalii constănţeni îl susţin pe Adrian Manole pentru europarlamentarele din luna iunie. Adrian Manole a devenit europarlamentar în urmă cu o lună şi ceva, înlocuind-o pe Monica Iacob Ridzi în această funcţie.
La Arad, actualii europarlamentari, Iosif Matula şi Daniel Funeriu vor fi susţinuţi pentru o nouă candidatură la PE.
Antena3.ro

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close