Antena 3 CNN Politică PDL şi UDMR au încetat colaborarea în Cluj. Vezi aici de ce

PDL şi UDMR au încetat colaborarea în Cluj. Vezi aici de ce

PDL şi UDMR au încetat colaborarea în Cluj. Vezi aici de ce
Sursa foto: Foto: INTACT Images
06 Aug 2011   •   10:21
UDMR a rupt protocolul de colaborare cu PDL la Cluj-Napoca, după ce Primăria a deschis o piaţă volantă pentru producătorii agricoli din centrul oraşului, conform Mediafax.

Situaţia urmează să fie discutată luni, în şedinţa de la Bucureşti a coaliţiei de guvernare.

Preşedintele UDMR Cluj, Mate Andras a declarat că "ultima picătură” în relaţiile celor două formaţiuni a fost deschiderea acestei pieţe volante fără consultarea filialei UDMR.

De asemenea, liderul UDMR Cluj a arătat că va cere respectarea unor doleanţe ale comunităţii maghiare, iar dacă acestea vor fi realizate, protocolul s-ar putea reface.

"Vom da termene şi dacă se respectă atunci putem discuta despre o eventuală coaliţie pe viitor. Se poate reface coaliţia dacă se respectă ce s-a promis. Deocamdată asistăm la o lipsă de comunicare”, a mai spus Mate Andras.
 


PDL: Protocolul era pentru probleme importante

Daniel Buda, preşedintele PDL Cluj, a declarat că protocolul încheiat între UDMR şi PDL avea ca scop rezolvarea unor probleme reale şi importante ale clujenilor, „nu amplasarea sau nu a unei pieţe volante”.

De asemenea, Buda a declarat că este deschis la dialog cu UDMR Cluj pentru a găsi şi alte amplasamente pentru piaţa volantă cu pricina.

Preşedintele PDL Cluj-Napoca, Florin Apostu a arătat că piaţa volantă nu este făcută pentru vreun partid politic. „Avem 28 de producători agricoli în piaţă, din care cinci sunt de etnie maghiară. Acest lucru dovedeşte că această piaţă nu este făcută pentru vreun partid politic, ci pentru cetăţeni care cumpără şi pentru producători care au unde să vândă direct”.

Întrebat de ce nu a consultat şi tabăra UDMR în legătură cu piaţa volantă, Apostu a răspuns că nu a făcut acest lucru nici când a fost la Bruxelles pentru proiectele europene ale Clujului.

"În general, populaţia a votat un primar care să gândească ce este mai bine pentru oraş. Dar, de luni, trecem şi la consultări cu UDMR, să propună şi alte locaţii pentru piaţa volantă”.

×
Subiecte în articol: pdl UDMR Cluj protocol
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close