Antena 3 Politică PDL va depune plângere penală împotriva premierului Ponta în legătură cu OUG privind banii primăriilor

PDL va depune plângere penală împotriva premierului Ponta în legătură cu OUG privind banii primăriilor

de L.D.    |    08 Iun 2012   •   17:35
PDL va depune plângere penală împotriva premierului Ponta în legătură cu OUG privind banii primăriilor
Sursa foto: foto: Intact Images

PDL a depus, vineri, plângere penală împotriva premierului Victor Ponta pentru abuz în serviciu în legătură cu Ordonanţa Guvernului privind banii luaţi de la primării, a anunţat Ungureanu.

Traian  Ungureanu, purtătorul de cuvânt al campaniei PDL, a spus că OUG care prevede ca banii comunităţilor locale să fie luaţi înapoi este ilegală şi neconstituţională, arătând că banii trebuie returnaţi primăriilor.
   
"PDL a depus astăzi plângere penală împotriva premierului Victor Ponta pentru abuz în serviciu. Este vorba de Ordonanţa de Guvern prin care a luat banii comunităţilor locale în mod ilegal şi neconstituţional. De ieri, decizia Curţii Constituţionale este publică în Monitorul Oficial, iar banii luaţi fără respectarea legii trebuie returnaţi", a precizat Ungureanu, într-o conferinţă de presă.
   
Miercuri, democrat-liberalul Adriean Videanu declara că PDL va depune o plângere penală împoriva premierului Victor Ponta pentru abuz în funcţie, dacă în 24 de ore nu va pune în aplicare decizia Curţii Constituţionale şi nu restituie banii primăriilor.
   
În 25 mai, premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul îşi menţine decizia de a retrage banii primiţi de către primăriile PDL de la Executivul Ungureanu, deoarece jumătate dintre acestea nu înregistrează arierate şi nici nu necesită fonduri de cofinanţare a proiectelor europene.
   

×
Subiecte în articol: premierul Victor Ponta Traian Ungureanu

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close