Antena 3 CNN Politică PDL vrea reducerea numărului minim de fondatori ai unui partid, de la 25.000 la 500

PDL vrea reducerea numărului minim de fondatori ai unui partid, de la 25.000 la 500

PDL vrea reducerea numărului minim de fondatori ai unui partid, de la 25.000 la 500
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Feb 2014   •   17:30

PDL va iniţia un proiect de reducere de la 25.000 la 500 a numărului necesar de membri fondatori pentru înfiinţarea unui partid politic, a anunţat europarlamentarul PDL Monica Macovei, potrivit Mediafax.

Potrivit Monicăi Macovei, proiectul de modificare a Legii partidelor a fost iniţiat de ea şi va fi promovat în Parlament de grupurile PDL.

Europrlamentarul a spus că a iniţiat acest proiect având în vedere că în statele membre UE partidele se pot înfiinţa şi cu unul sau doi membri fondatori şi trebuie să se creeze condiţiile pentru ca acest drept să fie exercitat de cetăţeni fără obstacole excesive.

"Este o reducere dratiscă a numărului de membri fondatori necesari pentru înfiinţarea unui partid politic faţă de actualele prevederi ale legii (...) Am analizat şi am ajuns la concluzia că 500 de membri fondatori este un număr rezonabil pentru înfiinţarea unui partid. Prin acest proiect vrem să dăm posibilitatea ca în campanii politice să intre şi partide mai mici şi să câştige cine convinge electoratul", a spus Macovei.

×
Subiecte în articol: Monica Macovei pdl
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close