Antena 3 CNN Politică PDL vrea să recâştige şefia Senatului. Ce plan au democrat-liberalii

PDL vrea să recâştige şefia Senatului. Ce plan au democrat-liberalii

PDL vrea să recâştige şefia Senatului. Ce plan au democrat-liberalii
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    19 Sep 2012   •   18:06

Grupul parlamentar al senatorilor PDL a depus vineri, la Curtea Constituţională, o sesizare privind hotărârea prin care Vasile Blaga a fost înlocuit de la şefia Senatului, a declarat liderul senatorilor democrat-liberali, Cristian Rădulescu, potrivit gandul.info.

Democrat-liberalii au contestat la CC hotărârea, de la începutul lui iulie, de înlocuire a lui Blaga, însă la acel moment a fost respinsă ca fiind inadmisibilă, în condiţiile în care guvernul luase prin ordonanţă de urgenţă competenţa de control a magistraţilor constituţionali în privinţa hotărârilor Parlamentului.

"La acel moment Curtea nu avea competenţă, nu era îndreptăţită să se pronunţe pe hotărârile Parlamentului. Acum este o nouă reglementare", a explicat Rădulescu.

Dacă în cazul lui Vasile Blaga, PDL cere din nou ajutorul Curţii, nu la fel se întâmplă în cazul Robertei Anastase, a spus Toader.

Pe 3 iulie, liderul PDL Vasile Blaga a fost revocat din funcţia de preşedinte al Senatului, în această poziţie fiind ales preşedintele PNL, Crin Antonescu.


   
Legea de aprobare a OUG 38/2012 privind modificarea atribuţiilor Curţii Constituţionale a fost declarată, miercuri, neconstituţională.

Pe 18 iulie, Senatul, forul decizional, adoptase legea de aprobare a OUG privind funcţionarea Curţii Constituţionale (CC) în varianta Camerei Deputaţilor.

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 38/2012 a modificat competenţa Curţii Constituţionale, în sensul că nu se mai poate pronunţa pe deciziile Parlamentului.

Pe de altă parte, pe 9 iulie, CC a admis sesizarea de neconstituţionalitate formulată de 67 de deputaţi aparţinând grupului parlamentar al PDL şi constată că soluţia legislativă care exclude de la controlul de constituţionalitate hotărârile Parlamentului care afectează valori şi principii constituţionale este neconstituţională.





×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close