Antena 3 CNN Politică Pe ce au cheltuit deputaţii 51 de milioane din banii Camerei

Pe ce au cheltuit deputaţii 51 de milioane din banii Camerei

Pe ce au cheltuit deputaţii 51 de milioane din banii Camerei
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Aug 2015   •   11:48

Parlamentarii au reuşit să cheltuie mai mult de 10 milioane de euro în jumătate de an pe salarii, telefoane mobile şi plimbări. 

 
Asta înseamnă că în fiecare lună se duc pe acest tip de cheltuieli aproape 9 milioane de lei. 
 
Camera Deputaţilor a alocat aleşilor peste 51 de milioane de lei numai în prima jumătate a anului. 
 
Cel mai mult au cheltuit în luna iunie, aproape 8,8 milioane de lei, iar cele mai puţin în ianuarie, când s-au "limitat" la 7,7 milioane de lei.
 
Salariile parlamentarilor au scos din buget peste 11 milioane de lei, iar la acestea s-au adăugat peste 3,5 milioane de lei pentru diurnă, pentru deplasarea la Palatul Parlamentului şi în circumscripţiile electorale. 
 
Cazarea, transportul şi facturile la telefoane au depăşit de asemenea 10 milioane de lei. Cheltuielile pentru salariile personalului angajat şi pentru bunuri şi servicii tot pentru birourile deputaţilor au fost de peste 24 de milioane de lei.
 
Deplasările în străinătate au costat şi ele 330.000 de lei. Cea mai costisitoare dintre ele a fost cea în Vietnam, la Adunarea Uniunii Interparlamentare. Nota de plată pentru cele nouă zile de deplasare, pentru patru parlamentari, a sărit de 120.000 de lei. 
 
O altă deplasare făcută pe bani grei a fost cea din Franţa, la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Pentru opt persoane, care au stat şase zile, s-au plătit aproape 80.000 de lei.
 

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close