Antena 3 CNN Politică Pe cine vrea Geoană în conducerea PSD: Dragnea, tinerii, liderii olteni. Hrebenciuc şi Vanghelie, uitaţi

Pe cine vrea Geoană în conducerea PSD: Dragnea, tinerii, liderii olteni. Hrebenciuc şi Vanghelie, uitaţi

Pe cine vrea Geoană în conducerea PSD: Dragnea, tinerii, liderii olteni. Hrebenciuc şi Vanghelie, uitaţi
Sursa foto: Mircea Geoanã
26 Ian 2010   •   16:05

Liderul PSD Mircea Geoană pare a alimenta informaţiile care circulă prin partid cu privire la posibila susţinere pe care Viorel Hrebenciuc şi liderul PSD, Marian Vanghelie ar fi dispuşi să o acorde contracandidatului său Cristian Diaconescu. Întrebat luni seară, la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, pe cine vede alături de el în viitoarea echipă de conducere a PSD, Geoană a trecut în revistă câteva nume: Liviu Dragnea ca secretar general, Victor Ponta şi o serie de lideri olteni şi munteni care i-au făcut ?performanţă electorală? la ultimele alegeri. Nici un cuvânt însă despre Marian Vanghelie, care în prezent controlează 8 filiale ce vor avea delegaţi la Congres, sau despre Viorel Hrebenciuc, care mai are destulă influenţă printre organizaţiile judeţene moldovene pentru a influenţa decisiv scorul la viitorul Congres în favoarea unei tabere sau alta. Surse social-democrate citate de presa de astăzi au vehiculat teza unei posibile înţelegeri Hrebenciuc-Diaconescu-Vanghelie pentru susţinerea candidaturii fostului ministru de Externe la preşedinţia partidului.
Liderul PSD, Mircea Geoană nu are ?nici un dubiu? cu privire la cine va ocupa după Congres funcţia de secretar general al partidului. Actualul posesor, Liviu Dragnea. De ce? Pentru că este ?un lider puternic, e un coleg experimentat?.
Nu acelaşi lucru îl poate prognoza preşedintele social-democrat şi în cazul actualului preşedinte al Consiliului Naţional, Adrian Năastase.
?Nu ştiu cine ar trebui să fie preşedintelele Consiliului Naţional fiindcă nu sunt în faza de a împărţi funcţii înainte, să vedem...? a afirmat Geoană.
În schimb, dacă nu poate împărţi funcţii, liderul PSD încearcă să-şi convingă colegii de partid să creeze ?cea mai puternică echipă pe care o punem astăzi la bătaie?.
?Mi-aş dori pe toţi în conducere şi în funcţii cât mai vizizile, şi pe Diaconescu şi pe Ponta şi pe liderii mai importanţi de filiale cei mai reprezentativi. Vedeţi, când spun un nume, uit de altcineva. Îmi doresc să am sau să avem în conducerea partidului liderii cei mai puternici şi cei mai reprezentativi. Vreau să am deasemenea şi lideri care să reprezinte şi teritoriul naţional. Vreau să răsplătim în sensul bun cei care mi-au făcut performanţă electorală? a arătat Geoană.
Liderul PSD a trecut rapid în revistă câţiva lideri de filiale, majoritatea lor din Muntenia şi Olteania: ?preşedintele de la Argeş, domnul Nicolescu, preşedintele de la Olt, domnul Toma, colegii de la Mehedinţi, evident colegii mei de la Dolj, de la Vâlcea?.
Despre Moldova a făcut însă numai o referire fugitivă, în timp ce Bucureştiul a fost ?uitat? total în ?dream-team-ul? lui Geoană.
?Evident că mi-aş dori ca aceşti oameni să fie alături de mine. Mi-aş dori de asemenea câteva figuri mai tinere pe care să le cooptăm în structura actuală de conducere. Eu doresc să punem în faţa opiniei publice liderii cei mai buni pe care îi găsim, dar nu vreau să facem portrete robot. Obligaţia mea este să punem cu toţii, de la Năstase, la Iliescu, la Geoană, noi trei avem obligaţia principală să încercăm să încurajăm cea mai bună echipă pe care o poate da PSD-ul astăzi? a conchis Geoană.


Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close