Antena 3 CNN Politică Pe urmele liberalilor: UDMR renunţă să mai conteste bugetul la CCR

Pe urmele liberalilor: UDMR renunţă să mai conteste bugetul la CCR

Pe urmele liberalilor: UDMR renunţă să mai conteste bugetul la CCR
Sursa foto: Marko Bela
24 Feb 2009   •   14:56

UDMR imită modelul celuilalt partid de opoziţie, PNL, şi anunţă că nu va mai contesta la Curtea Constituţională Legea bugetului pe anul 2009. Motivul este acelaşi ca al foştilor parteneri de guvernare, explică liderul Uniunii, Marko Bela: nu se doreşte amânarea execuţiei bugetare.
"Nu vrem să periclităm finalizarea bugetului. Şi în cadrul UDMR au existat dileme dacă ar trebui contestat acest buget la CCR - în ce priveşte procedura, mai ales cea de adoptare. Dar totuşi am spus că nu avem niciunul dintre noi interesul de a prelungi această situaţie de incertitudine", a afirmat marţi Marko Bela, subliniind că deja este luna februarie, iar bugetul trebuie pus în aplicare.
Liderul UDMR a precizat că încă nu s-a decis să urmeze exemplul liberalilor şi să conteste procedura de vot şi pe cei care au aplicat-o la Comisia de abuzuri. "Dar suntem gata şi noi să impunem o discuţie în Birourile permanente, şi în plen, privind respectarea Regulamentului", a mai spus marko.
"O majoritate de peste 70% ar putea să fie foarte severă în respectarea Regulamentului, pentru că nu are ce pierde", a apreciat preşedintele Uniunii.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: UDMR buget regulament parlament
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close