Antena 3 CNN Politică Pedeliştii, îngrijoraţi că procesul de înfrăţire cu PSD stagnează

Pedeliştii, îngrijoraţi că procesul de înfrăţire cu PSD stagnează

Pedeliştii, îngrijoraţi că procesul de înfrăţire cu PSD stagnează
Sursa foto: PDL PSD strangere mana
20 Ian 2009   •   02:37

Liderii PD-L îşi fac griji pentru soarta coaliţiei de la guvenare. Dacă la nivel central, cu bune, cu rele, relaţia merge mai departe, în teritoriu situaţia este cu totul alta.
Conform protocoului semnat între PSD şi PDL organizaţiile locale ar fi trebuit să constituie un grup comun de lucru şi negociere. În primă fază acesta urma să împartă funcţiile la nivel local, pentru ca apoi să aplaneze şi să medieze dialogul şi negocierea între cele două formaţiuni. Cu toate acestea, Biroul Permanent Naţional al PDL s-a văzut nevoit să repete îndemnurile de cooperare cu PSD. Conducerea i-a avertizat pe membrii locali să grăbească procesul de constituire a majorităţilor şi a structurilor politice comune, scrie Gândul.
Sfatul este urmare a întârzierii din multe localităţi. Pedeliştii şi pesediştii nu par deloc dispuşi să se aşeze la aceeaşi masă pentru a da curs înţelegerilor de la centru, dar nici măcar pentru a-şi împărţi funcţiile.
Astfel, la Dâmboviţa discuţiile dintre cele două partide sunt blocate, la Bistriţa nu au demarat, în Maramureş PSD nu a rupt încă parteneriatul local cu PNL, la Botoşani PD-L condiţionează colaborarea de schimbarea vicepreşedintelui CJ liberal votat de PSD.
De asemenea, directiva se pare că se aplică şi PSD-ului, care a cerut liderilor din teritoriu acceaşi urgentare a medierii.
Totodată, pedeliştii au anunţat că miniştrii vor avea un program de audienţe la partid, special pentru a rezolva problemele celor din teritoriu. Această măsură a fost luată după ce în partid au fost exprimate unele nemulţumiri legate de modalitatea de comunicare cu membrii Executivului.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: guvernarea PSD-PDL lideri politici
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close