Antena 3 CNN Politică Pensiile speciale, mărul discordiei în coaliţia de guvernare | PSD şi PNL nu se înţeleg asupra pragului

Pensiile speciale, mărul discordiei în coaliţia de guvernare | PSD şi PNL nu se înţeleg asupra pragului

Sunt contre în coaliţia de guvernare pe impozitarea pensiilor speciale. Se pare că decidenţii nu reuşesc să cadă de acord asupra unei variante unice şi a unui prag de taxare.

Pensiile speciale, mărul discordiei în coaliţia de guvernare | PSD şi PNL nu se înţeleg asupra pragului
Sursa foto: gov.ro
de Xenia Croitoru    |    07 Iul 2022   •   11:16

Surse politice spun că ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, vrea o lege egală pentru toate categoriile. Până pe 20 iulie, ministrul trebuie să prezinte coaliţiei proiectul pentru impozitarea pensiilor speciale.

Premierul Nicolae Ciucă a dat un termen de două săptămâni pentru proiectul de lege pentru ministrul Finanţelor.

Aceleaşi surse politice spun că ministrul Adrian Câciu îşi doreşte supraimpozitarea pensiilor speciale pentru toate categoriile, în timp ce Nicolae Ciucă nu ar vrea să se întâmple acest lucru şi ar vrea să fie exceptaţi de la această impozitare categoriile militare, adică foştii angajaţi ai MAI, SRI şi MApN, care primesc astfel de pensii speciale.

De cealaltă parte, ministrul Finanţelor nu ar fi de acord cu astfel de excepţii, dat fiind faptul că proiectul ar putea fi contestat la Curtea Constituţională.

S-a discutat despre un prag de impozitare a pensiilor speciale peste venitul brut al preşedintelui României, undeva la peste 25.000 de lei brut, însă sunt discutate mai multe praguri în aceste momente în cadrul coaliţiei.

×
Subiecte în articol: pensii speciale PSD PNL
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close