Antena 3 CNN Politică Mai mulți pensionari se vor trezi cu pensiile tăiate. Anunțul vine chiar de la Ministrul Muncii

Mai mulți pensionari se vor trezi cu pensiile tăiate. Anunțul vine chiar de la Ministrul Muncii

Ministrul Muncii a anunțat că o serie de pensii vor fi recalculate. Măsura face parte din reforma pensiilor acordate în baza legilor speciale.

Mai mulți pensionari se vor trezi cu pensiile tăiate. Anunțul vine chiar de la Ministrul Muncii
Sursa foto: Pixabay.com
de Ioana Mircea    |    01 Mar 2023   •   23:11

Marius Budăi afirmat în această seară că vor fi recalculate pensiile al căror cuantum depășește venitul încasat în perioada în care pensionarul se afla în activitate.

”Spus aşa, tăiate, e aşa... prea direct. Vor fi recalculate acele pensii care depășesc cuantumul veniturilor încasate în timpul activităţii. Absolut toate. Cu precizarea clară că nu se va atinge nimeni de partea de contributivitate”, a declarat Ministrul Muncii.

Acesta a precizat că astfel de pensii se înregistrează mai ales în rândul pensionarilor care au lucrat ca magistrați. Se pare că pensiile vor fi recalculate luând în calcul 80% din venitul brut al pensionarului, însă cu condiţia ca acesta să nu fie mai mare decât venitul net pe care îl primea atunci când lucra.

Marius Budăi a reafirmat că un astfel de proiect nu va fi adoptat prin Ordonanţă de Urgenţă, ci prin dezbatere parlamentară, potrivit romaniatv.ro.

×
Subiecte în articol: Marius Budăi calcul pensii
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close