Antena 3 CNN Politică Peste 30 de parlamentari, inclusiv Marian Sârbu, ar pleca din PSD şi PNL spre independenţi

Peste 30 de parlamentari, inclusiv Marian Sârbu, ar pleca din PSD şi PNL spre independenţi

Peste 30 de parlamentari, inclusiv Marian Sârbu, ar pleca din PSD şi PNL spre independenţi
Sursa foto: Marian Sârbu
24 Feb 2010   •   15:16
ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // Peste 30 de parlamentari PSD şi PNL, inclusiv fostul ministru al muncii, Marian Sârbu ar urma să dezerteze în zilele următoare din partid şi să se înregimenteze în grupul independenţilor conduşi de Gabriel Oprea, susţin surse parlamentare din cadrul acestui grup. Despre Marian Sârbu se spune că deja i s-a promis portofoliul Muncii în cazul în care va face acest pas, iar în cazul lui Cristian Diaconescu se vehiculează informaţia că ar putea lua locul actualului ministru de externe Teodor Baconschi.

În ceea ce priveşte gestul lui Diaconescu, sursele citate susţin că acesta a fost curtat de grupul lui Oprea cu câteva luni înainte de Congres, dar atunci discuţiile nu au evoluat.

"Decizia lui nu are de ce să mire pe nimeni. A anunţat-o încă de aseară când a spus că se gândeşte să plece din PSD spre o formaţiune de centru-stânga" a declarat pentru Antena3.ro şi liderul grupului independenţilor de la Camera Deputaţilor, Eugen Nicolicea.

34 de dezertori

Potrivit surselor citate, gestul făcut miercuri de Cristian Diaconescu va fi urmat de zeci de colegi din PSD dar şi din PNL. Mai precis 34 de aleşi parlamentari se pregătesc să spună adio formaţiunilor social-democrate şi liberale, grosul migrărilor, peste 20, urmând să fie înregistrat la Camera Deputaţilor. Deja patru parlamentari PSD au părăsit partidul după Congresul PSD, îngroşând rândurile grupării Oprea: Şerban Mihăilescu şi deputaţii Ioan Munteanu, Culiţă Tărâţă şi Cristian Diaconescu. Din zona PNL sunt aşteptaţi cu braţele descise vreo 10 parlamentari liberali, un cuvânt hotărâtor urmând să-l aibă desfăşurarea Congresului liberal din 5-7 martie.

Acest posibil deznodământ este ştiut deja în PSD. Vicepreşedintele social-democrat Ioan Stan avertiza conducerea înainte de Congres că există o listă cu peste 20 de colegi parlamentari care vor pleca din partid indiferent de rezultatul din 20 februarie.

MARIAN SÂRBU, OFERTAT DE BĂSESCU LA NEGOCIERILE DIN DECEMBRIE


Începând cu ora 21:30, Cristian Diaconescu vorbeşte despre motivele care l-au determinat să părăsească PSD şi despre ce intenţionează să facă mai departe în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei".

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Marian Sarbu Cristian Diaconescu
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close