Antena 3 CNN Politică Peste 6.000 de amendamente la buget. Vlădescu: Cheltuielile suplimentare nu vor trece

Peste 6.000 de amendamente la buget. Vlădescu: Cheltuielile suplimentare nu vor trece

Peste 6.000 de amendamente la buget. Vlădescu: Cheltuielile suplimentare nu vor trece
Sursa foto: Sebastian Vlãdescu
08 Ian 2010   •   12:27

Parlamentarii comisiei de buget-finanţe au de analizat până duminică peste 6.000 de amendamente depuse de colegii lor la proiectul de buget de stat pe anul 2009. Până acum, dintre amendamentele depuse la primul fascicol al proiectului de lege au fost centralizate 240, a precizat preşedintele comisiei de resort din Camera Deputaţilor, Viorel Ştefan. Multitudinea amendamentelor la- făcut pe ministrul Finanţelor, Sebastaian Vlădescu să atragă atenţia că nu vor trece amendamentele care presupun cheltuieli bugetare suplimentare.

La proiectul de buget pe anul 2010, cele mai multe amendamente au fost depuse de PSD, numărul acestea ridicându-se la aproximativ 3.000. PNL a depus 1.597 de amendamente la legea bugetului.

La polul opus, susţinătorii actualuui Guvern s-a conformat cererilor premierului Emil Boc de a depune cât mai puţine amendamente la proiectul de buget: parlamentarii propriului partid au depus doar 200 de propuneri de modificare, UDMR - aproximativ 70, grupul minorităţilor naţionale - aproximativ 60, iar independenţii - peste 70.

Viorel Ştefan speră ca lucrările asupra bugetului să se finalizeze până duminică seară.

?Noi ne-am propus să rămânem aici, respectând acest program cu două reprize - dimineaţa şi după-amiază - şi sâmbătă şi duminică, până vom epuiza dezbaterea?, a mai precizat Ştefan.

Vlădescu se opune

În schimb, ministrul de Finanţe, Sebastian Vlădescu, a declarat, vineri, la Parlament că, din punctul său de vedere, nu vor trece amendamentele care presupun cheltuieli bugetare suplimentare.
"Fiecare amendament va fi analizat. (...) Trebuie să le vedem pe rând. Amendamentele care presupun cheltuieli bugetare suplimentare nu vor trece, din punctul meu de vedere. Nu am discutat amendamente cu nimeni", a spus Vlădescu.
El a reiterat că va demisiona în cazul în care se reduce cota de contribuţii sociale sau se impune majorarea punctului de pensii.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Sebastian Vladescu
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close