Antena 3 CNN Politică Petre Daea îl contrazice pe ministrul Mediului şi face apel la agricultori privind folosirea apei: "Cu hrana nu e de joacă"

Petre Daea îl contrazice pe ministrul Mediului şi face apel la agricultori privind folosirea apei: "Cu hrana nu e de joacă"

Petre Daea, propus de PSD în funcția de ministru al agriculturii, îi îndeamnă pe agricultori să folosească toate sursele de apă pe care le au la îndemână, în așa fel încât să realizeze producția. Reacția vine după ce Ministrul Mediului le ceruse românilor să nu mai facă risipă de apă.

Petre Daea îl contrazice pe ministrul Mediului şi face apel la agricultori privind folosirea apei: "Cu hrana nu e de joacă"
Sursa foto: Colaj Hepta
de Claudia Popovici    |    06 Iul 2022   •   16:27

„Să fie bine înțeles. Planta nu poate trăi fără apă. Este factorul vital, iar legumicultorii pun aceste culturi în zone sigure de apă.

Nu-și permite niciun legumicultor să planteze vreo legumă undeva dacă nu are surse de apă.

Aceste surse de apă se folosesc seara, noaptea, dimineața devreme, cantități mai mici de apă, dar ei trebuie să irige, că trebuie să mâncăm.

Cu hrana nu e de joacă. Aici nu ne jucăm de-a asigurarea hranei. Hrana trebuie asigurată, de aceea le transmit fermierilor să-și folosească resursele”, spune Petru Daea.

Ministrul Mediului roagă românii să nu mai facă risipă de apă

Reacția lui vine după ce ministrul Mediului, Tanczos Barna, a cerut românilor să nu mai ude grădinile cu apă potabilă, în perioada de secetă.

„Acolo sunt răspunsurile la cei care conduc local unitatea respectivă.

Agricultorii să irige, să folosească toate sursele de apă pe care le au la îndemână, în așa fel încât să realizeze producția, în așa fel încât toată populația să se hrănească cu produse românești.

Eu nu am o soluție în condițiile în care nu există apa respectivă”, conchide Daea.

×
Subiecte în articol: Petre Daia apa agricultori
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close