Antena 3 CNN Politică Petre Daea despre problema cerealelor din Ucraina: "Toată lumea vrea, dar să se și poată"

Petre Daea despre problema cerealelor din Ucraina: "Toată lumea vrea, dar să se și poată"

Petre Daea a vorbit în direct la Antena 3 CNN despre problema cerealelor din Ucraina. El a spus că toată lumea vrea ca această situație să fie rezolvată.

de Ioana Mircea    |    17 Apr 2023   •   13:52

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vorbit în direct la Antena 3 CNN despre situația comercializării cerealelor ucrainene în statele în care ar fi trebuit să se facă doar tranzit cu acestea.

El a spus că se îndreaptă astăzi spre minister pentru a calcula pașii pe care România trebuie să îi facă în acest sens, din punct de vedere juridic și organizatoric.

"Eu merg pe acest culoar al înțelegerii, al procesării datelor și al deciziei, care poate fi validată la nivelul Uniunii Europene în așa fel încât să avem și succes. Trebuie să mă duc la birou și să calculez bine pașii pe care trebuie să îi facem din punct de vedere juridic și organizatoric.

Citește și: Petre Daea, veste bună pentru fermieri: Sprijinul primit de fermieri de la Comisia Europeană va fi dublat

Toată lumea vrea, dar să se și poată. Vrem cu toții să reglementăm această situație. O reglementăm în comun, pentru că suntem totuși în Uniunea Europeană și pe de-o parte stăm și la masa deciziilor și la implementarea lor", a spus ministrul Agriculturii.

Pe de altă parte, întrebat când se vor vedea primele reduceri la raft, la litrul de lapte, Petre Daea a spus că acest lucru va fi comunicat de Consiliul Concurenței.
 

×
Subiecte în articol: petre daea cereale din Ucraina
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close