Petre Daea, replică în scandalul ”coafezelor” angajate ca specialişti la Ministerul Agriculturii

de A.M.P    |    13 Ian 2020   •   15:06
Petre Daea, replică în scandalul ”coafezelor” angajate ca specialişti la Ministerul Agriculturii Foto: Agerpres

Fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, a afirmat că toate angajările în minister au fost făcute în baza legii, după ce actualul ministru, Adrian Oros, a afirmat că a descoperit la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) coafeze angajate pe posturi de „specialiști”.

„Am un respect tare mult pentru români. Românii, pentru mine sunt toţi laolaltă. Nu vreau să fac aprecieri privind angajarea în minister, ea s-a făcut în baza legii, nimeni nu-şi poate permite să încalce legea, ci să angajeze ce trebuie, cum trebuie”, a spus Petre Daea, la Digi24.

„Înainte de a vorbi trebuie să verificăm, să nu facem rău ţării!”, a declarat Petre Daea.

Întrebat ce rău face Adrian Oros prin aceste dezvăluiri, fostul ministru a răspuns: „Nu e prima dată când facem afirmaţii şi apoi ne acoperim de scuze în poziţia în care am făcut rău ţării”.

„Când faci o asemenea afirmaţie trebuie să vii punctual, dar să spunem la general că sunt suspiciuni, e de înţeles, nu prea greu. Până la verificare, e această suspiciune, că în România nu s-a respectat directiva 57, cine face asemenea afirmaţii îl trimit acum la directiva 57 privind Natura 2000 care pune în pagina juridică proceduri şi conduita pe care să o realizeze fiecare din cei care acced la aceste sume. E exclus să se fi întâmplat asta, dacă e aşa ceva, e obligat (ministrul Agriculturii – n.r.) să ia măsuri cuvenite”, a afirmat Daea.

Parteneri
x close