Antena 3 CNN Politică Petre Daea, despre știrile alarmante privind culturile de floarea soarelui: "Și copiii în pântece se sperie"

Petre Daea, despre știrile alarmante privind culturile de floarea soarelui: "Și copiii în pântece se sperie"

Petre Daea vorbește despre situația culturilor de floarea soarelui în stilul caracteristic: "Liniște! Și copiii în pântece se sperie", a transmis Ministrul Agriculturii, întrebat dacă vom avea ulei suficient.

Petre Daea, despre știrile alarmante privind culturile de floarea soarelui: "Și copiii în pântece se sperie"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    10 Aug 2022   •   16:54

Petre Daea a făcut astăzi referire la știrile alarmante care apar în ultima perioadă, privind situația culturilor, în contextul secetei severe. Acesta spune că este de datoria lui să liniștească populația.

"Vom avea și ulei! Liniște, liniște, liniște! Sunt Ministrul Agriculturii și trebuie să introduc liniștea în rândul populației. Am văzut și abordările astea apocaliptice, când se deschid ecranele televizoarelor, că ia foc lanul, că auzi sirenele, că se întâmplă nu știu ce. Și copiii în pântece se sperie", a spus Petre Daea, astăzi, într-o conferință de presă.

Ministrul Agriculturii anunţă scăderea producției de grâu: "Este mai mică cu 15-18% față de anul trecut"

Producția de grâu din acest an, obținută la nivel național, este cu 15 până la 18% mai mică decât cea de anul trecut, a declarat astăzi, Ministrul Agriculturii, Petre Daea.

"Este mai mică decât anul trecut. Ea este cu 15, maxim 18% mai mică față de anul trecut", a spus acesta, la finalul ședinței de Guvern.

El anunțase anterior că recoltarea grâului s-a încheiat, iar producția acoperă necesarul pentru piața internă și pentru export.

Ministrul a precizat că săptămâna viitoare va avea cifrele exacte despre producția din acest an.

"Am realizat o producție care asigură confortul economic al fermierilor, deci la o producție la care s-a gândit fiecare fermier, cu excepția a trei zone: Vrancea, Buzău și Galați, sunt zonele unde pierderile de recoltă la grâu nu le crează un confort necesar. Aici lucrurile vor sta într-un alt sertar al sprijinului, în funcție de situație", a declarat ministrul.

×
Subiecte în articol: petre daea ministrul Agriculturii culturi
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close