Antena 3 CNN Politică Petre Roman: Anumite realizări nu-i pot fi atribuite lui Traian Băsescu (VIDEO)

Petre Roman: Anumite realizări nu-i pot fi atribuite lui Traian Băsescu (VIDEO)

Petre Roman: Anumite realizări nu-i pot fi atribuite lui Traian Băsescu (VIDEO)
16 Sep 2009   •   22:49

?Va trebui să căutăm cea mai mare împlinire a domniei sale, dar se strecoară anumite lucruri care nu-i pot fi atribuite?, a spus Petre Roman, miercuri seară, la Sinteza Zilei, referindu-se la realizările mandatului lui Traian Băsescu.

Comentariul lui Petre Roman a fost făcut în contextul în care preşedintele a făcut, marţi, dar şi miercuri, bilanţul ultimilor cinci ani de guvernare, în cadrul unui discurs susţinut în faţa Parlamentului, şi al unui interviu de la televiziune publică.

?Nu poţi să fii corect, nu poţi să fii credibil când declari că cel mai slab guvern post revoluţionar este cel al lui Tăriceanu, când vii şi spui, la sfârşit de mandat, că ai avut cea mai mare creştere economică exact în perioada când Guvernul Tăriceanu era la putere. Nu pot să te cred?, a continuat fostul prim-ministru al României.



Preşedintele a recunoscut marţi, în faţa Parlamentului, că a făcut şi câteva greşeli, dar a preferat să enumere punctele forte ale guvernării sale, fie că acestea au fost realizări ale guvernului Tăriceanu, la a cărui dezmembrare a contribuit substanţial el însuşi, fie că a dat vina pe judecători pentru problemele care persistă în domeniul justiţiei.

Reforma în educaţie, aderarea la UE, creşterea economică din perioada 2004-2008, reformarea serviciilor secrete, înfiinţarea DNA, a cărui activitate este apreciată de Uniune, condamnarea publică a crimelor comunismului, legea votului uninominal, introducerea cotei unice de impozitare, toate au fost bifate pe lista realizărilor preşedintelui.




Miercuri, la televiziunea naţională, Traian Băsescu a vorbit din nou despre reformarea serviciilor secrete, pe care le-a ?curăţat în primii trei ani de mandat, şi [...] le-a făcut să funcţioneze?, spre deosebire de fostul preşedinte, Emil Constantinescu.

?Traian Băsescu le-a refăcut în aşa fel încât aveam toţi, pe surse, ce au discutat membrii unei comisii a Parlamentului, şi date în presă. Dacă asta înţelege Băsescu prin reformă, aş prefera serviciul nereformat de pe vremea lui Constantinescu?, a spus, la rândul lui, Mugur Ciuvică.

"Eu am enumerat evenimentele importante care s-au întâmplat în mandatul meu. Nimeni nu poate face aceste lucruri de unul singur. În toate cele ce le-am prezentat în bilanţ a existat implicaţia directă a preşedintelui" a spus, miercuri, la televiziunea naţională, şeful statului. Traian Băsescu s-a referit la acuzaţiile ce i-au fost aduse de media, după discursul său din Parlament, cu privire la faptul că şi-ar fi asumat realizările altora.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Petre Roman
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close