Antena 3 CNN Politică Petre Roman, Gelu Voican şi Stănculescu, la mâna lui Iohannis

Petre Roman, Gelu Voican şi Stănculescu, la mâna lui Iohannis

Petre Roman, Gelu Voican şi Stănculescu, la mâna lui Iohannis
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Oct 2015   •   08:33

Parchetul General cere aviz de la preşedintele Klaus Iohannis pentru a începe cercetările pe numele celor trei foşti miniştri Petre Roman, Victor Atanasie Stănculescu şi Gelu Voican Voiculescu, în dosarul Mineriadei. 

 
Cererile au ajuns deja la Cotroceni. Procurorii vor să îi pună sub acuzare pe cei trei foşti miniştri pentru infracţiuni împotriva umanităţii.
 
Procurorii l-au chemat la audieri pe Gelu Voican Voiculescu, în dosarul Mineriadei. Fostul viceprim-ministru în primul guvern provizoriu din 1990, a negat că ar fi adus minerii la Bucureşti. 
 
Oamenii ar fi decis să vină singuri din Valea Jiului şi să restabilească ordinea în Capitală.
 
Şi pentru fostul premier Petre Roman, Parchetul General a cerut urmărirea penală, în acelaşi dosar. 
 
Cu o zi înainte de solicitarea procurorilor, Petre Roman spunea că redeschiderea dosarului Mineriadei este un lucru lăudabil. 
 
Klaus Iohannis este cel care va decide dacă procurorii încep urmărirea penală a lui Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu şi Victor Anastasie Stănculescu în dosarul Mineriada. 
 
Cererile Parchetului general pentru avizarea cercetărilor au ajuns deja la Palatul Cotroceni. 
 
Într-o decizie din 17 septembrie 2014, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a stipulat că România este obligată să continue investigaţiile în dosarul Mineriadei şi să facă dreptate victimelor crimelor împotriva umanitatii, indiferent de timpul scurs de la săvârşirea acestora.

 

×
Subiecte în articol: Petre Roman Klaus Iohannis
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close