Antena 3 CNN Politică Petru Călian, membru al Comisiei de Buget-Finanţe: Salariile bugetarilor vor creşte cu minim 14%, în 2011

Petru Călian, membru al Comisiei de Buget-Finanţe: Salariile bugetarilor vor creşte cu minim 14%, în 2011

Petru Călian, membru al Comisiei de Buget-Finanţe: Salariile bugetarilor vor creşte cu minim 14%, în 2011
Sursa foto: Foto: cdep.ro
26 Sep 2010   •   16:40

Deputatul democrat-liberal Petru Călian, membru al Comisiei de Buget-Finanţe a Camerei Deputaţilor, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că salariile din întreg sistemul bugetar vor fi majorate cu minim 14% anul viitorşi că salariul minim net va fi de 600 de lei lunar. Totodată, Petru Călian susţine că actul normativ privind anularea impozitului minim va fi finalizat până la 15 octombrie.

Potrivit deputatului, angajaţii din sistemul bugetar care primesc acum salarii de 400 sau 500 de lei, ca urmare a reducerii cu 25%, vor primi 600 de lei în 2011.

"Va exista o majorare a salariilor de minim 14 la sută pentru întreg sistemul bugetar din România, în anul 2011, discutată cu reprezentanţii FMI. S-a încercat o negociere pentru ca salariile mici să fie majorate mai mult, însă această măsură ar produce un dezechilibru. Pentru a rezolva veniturile mici din sistemul bugetar s-a convenit ca salariul minim net să nu fie sub 600 de lei. Cu alte cuvinte, niciun angajat din sistemul de stat nu va pleca acasă cu mai puţin de 600 de lei pe lună. Dacă un venit, în urma majorării cu 14 la sută nu ajunge la 600 de lei, se va calibra până la 600 de lei", a declarat Petru Călian, citat de Mediafax.

Deputatul a precizat că aceste măsuri au fost discutate cu organismele internaţionale, astfel că datele prezentate "sunt certe".

Actul normativ care anulează impozitul minim, finalizat în trei săptămâni

În cadrul conferinţei de presă de duminică, Petru Călian a mai anunţat că actul normativ care prevede eliminarea impozitului minim urmează să fie finalizat până în 15 octombrie.

"În calitate de membru al Comisiei de Buget-Finanţe a Camerei Deputaţilor pot să spun că până în 15 octombrie va fi finalizat actul normativ care va anula impozitul minim, probabil printr-o OUG. Impozitul minim se plăteşte trimestrial, ceea ce înseamnă că în ianuarie 2011 acesta nu se va plăti pentru ultimul trimestru din 2010 - lunile octombrie, noiembrie şi decembrie. Anularea impozitului minim este o necesitate, pe termen scurt şi-a atins ţinta, a fost util şi a produs efecte pozitive, însă pe termen lung este neproductiv", a spus Călian, citat de sursa precizată.

Deputatul a mai precizat că, după anularea impozitului minim, firmele din România vor plăti, în luna octombrie, pentru ultima oară acest tip de impozit, aferent trimestrului al treilea al anului 2010.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: deputat salarii majorare bugetari comisie
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close