Antena 3 CNN Politică Piedone: Fosta conducere a Sectorului 5 a cumpărat un patinoar de 30 de milioane de euro, care nu poate fi folosit

Piedone: Fosta conducere a Sectorului 5 a cumpărat un patinoar de 30 de milioane de euro, care nu poate fi folosit

Primarul Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone Popescu, anunţă că Societatea Economat Sector 5 a cumpărat un patinoar de peste 10.000 mp care nu poate fi folosit, dar şi patine şi urşi polari în valoare de peste 30 de milioane de euro, pe care primăria ar trebui acum să le plătească.

Piedone: Fosta conducere a Sectorului 5 a cumpărat un patinoar de 30 de milioane de euro, care nu poate fi folosit
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    08 Dec 2020   •   09:25

Edilul anunţă că va refuza să plătească aceste facturi și susține că prioritatea fostei conduceri a sectorului 5 ar fi trebuit să fie construirea unor instituții de învățământ, a unor parcuri, refacerea și asfaltarea drumurilor sau reabilitarea blocurilor. 

Mai mult, edilul spune că datoriile moștenite nu fac decât să îngreuneze modernizarea sectorului 5.

"INCREDIBIL – Societatea Economat Sector 5 SRL a achiziționat un patinoar ecologic de peste 10.000 de metri pătrați și mii de patine în valoare de peste 30 de milioane de euro.

Am solicitat zilele trecute mai multe date din contabilitatea Primăriei Sectorului 5, pentru a afla ce facturi mai avem de plătit. În cazul în care credeați că activitatea Economat SRL s-a oprit la achiziția de pixuri Montegrappa și dulciuri franțuzești de aproximativ 7,5 milioane de euro, aflați că nu! 

Piedone: "Fosta conducere sector 5, achiziții este de peste 30 de mil de euro, oameni buni!"

Această societate, care ar fi trebuit să ofere produse și servicii la prețuri accesibile pentru persoanele sărace s-a ocupat, în 2018, de achiziția unui patinoar artificial de peste 10.000 de metri pătrați, care valorează 140 de milioane de lei. 

Și asta nu este tot. Tot Economat Sector 5 SRL s-a ocupat de achiziția a peste 5.000 de patine (1.000 lei/ bucata) și urși polari și pingiuni care îi ajută pe începători să își păstreze echilibrul (15.000 lei fără TVA/ bucata). Valoarea totală pentru toate aceste achiziții este de peste 30 de milioane de euro! 30 DE MILIOANE DE EURO, OAMENI BUNI!

Păi, gândiți-vă ce puteam face cu acești bani! Gândiți-vă la câte creșe, grădinițe și creșe puteam construi în Sectorul 5. Gândiți-vă că am fi putut face un azil pentru bătrâni sau am fi putut renova și asfalta străzile din Sector. 

Banii aceștia ar fi putut reprezenta șansa unei modernizări rapide a Sectorului 5! Dar nu s-a dorit. Și-au bătut joc de banii voștri. Și-au bătut joc de lucrurile pe care le-ați cerut și care nu suportau amânare, precum renovarea școlilor, a blocurilor sau asfaltarea străzilor.

Patinoarul pe care l-au cumpărat este atât de mare, încât nu îl putem amplasa niciunde în Sector. Numărul mare de patine i-ar face invidioși și pe cei care organizează Jocurile Olimpice de iarnă. 

Piedone: Trebuie să știți că nu voi plăti nicio factură!

Mai mult, atât patinoarul, cât și patinele se află de 2 ani într-un depozit de la marginea Bucureștiului. Zac acolo, acoperite de praf.

Trebuie să știți că nu voi plăti nicio factură! În primul rând pentru că sumele sunt exagerat de mari și achiziția nu se justifică. Nu ne putem bate joc de banii Primăriei Sectorului 5, de banii locuitorilor din sector. Bugetul este oricum unul limitat din cauza acestor extravaganțe ale fostei conduceri.

Ca o curiozitate: patinoarul construit de Ion Țiriac în Otopeni, de o dimensiune mai mică, ce-i drept (4.863 de metri pătrați), a costat 3,6 milioane de euro. Iar Sectorul 5, pentru 10.000 de metri pătrați, plătește 30 DE MILIOANE DE EURO!", a scris primarul Piedone, marţi, pe Facebook.

×
Parteneri
Hidroelectrica face angajări şi oferă salarii de 10.000 de lei
x close