Antena 3 CNN Politică Piloşii din Parlament. Beizadele, soţii de politicieni, gineri sau neveste au un loc în Legislativ

Piloşii din Parlament. Beizadele, soţii de politicieni, gineri sau neveste au un loc în Legislativ

Piloşii din Parlament. Beizadele, soţii de politicieni, gineri sau neveste au un loc în Legislativ
Sursa foto: Foto: Videonews
de M.Z.    |    12 Dec 2012   •   23:23

Noul Parlament este mai pestriţ ca niciodată. În fotoliile din Legislativ, vor lua loc beizadele, soţiile oamenilor politici sau chiar ginerii lor, dar există şi cazuri în care tatăl şi fiul sau soţul şi soţia merg la braţ în Casa Poporului.

Una dintre apariţiile exotice este cea a Cătălinei Ştefănescu (foto), cunoscută drept secretara lui Liviu Dragnea. Eleva liderului PSD şi-a depăşit însă mentorul şi a câştigat mandatul cu 75%.

"Mă recomandă încrederea cetăţenilor din colegiu. Nu sunt pila nimănui şi nici nu e nevoie de acest lucru. (...) Am avut ocazia să colaborez cu dl secretar general (Liviu Dragnea - n.r.), dar nu acest lucru a determinat candidatura mea. Oamenii pe care i-am întâlnit nu miţau dat niciodată impresia că ar vota pe cineva în funcţie de aspectul fizic", a spus noua deputată Cătălina Ştefănescu.

O nouă tânără speranţă a politicii dâmboviţene este şi Ciprian Rogojan alia Cici de la Sistem. A dat tobele pe fotoliul de parlamentar la foarte puţin timp după ce s-a căsătorit cu fiica greului PDL, Ion Ariton.

"Voi onora cu cinste şi voi duce vocea Maramureşului în Parlamentul României", a spus Ciprian Rogojan, alias Cici de la Sistem, ales proaspăt senator.

În familie, vor vota şi Adrian şi Victor Mocanu. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău şi fiul său vor fi văzuţi pe holurile Parlamentului umăr la umăr, după ce şi-au câştigat colegiile din Buzău. Familia Mocanu a devenit cunoscută după nunta de lux a lui Adrian, la care au participat peste 1.200 de persoane.

O altă beizadea ajunsă în Parlament este Alin Petrache, fiul celebrului om de afaceri Adrian Petrache, din grupul Petrache-Bittner-Cocoş. Fostul căpitan al echipei naţionale de rugby a candidat în colegiul Capitală, unde a obţinut aproape 70 de procente din voturile oamenilor.

Din sânul familiei a coborât direct în politică şi Raluca Surdu, soţia actualului şef de la RA-APPS, liberalul Georgian Surdu. Coincidenţă sau nu, şi ea a făcut un scor electoral-record şi a câştigat mandatul cu 78 de procente.

"Tot felul de rubedenii se află în Parlament. Eu cred că este ceva anormal ca soţul şi soţia să fie în Parlament, ceva nefiresc", consideră deputatul PDL, Ioan Oltean.

Din rândul doamnelor susţinute în politică de partenerii de viaţă nu lipsesc nici Monica Iacob Ridzi, intrată în Camera Deputaţilor, Manuela Mitrea, soţia senatorului PSD Miron Mitrea sau Oana Niculescu Mizil, care a candidat în fieful prietenului său, Marian Vanghelie.




×
Subiecte în articol: monica iacob ridzi
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close