Antena 3 CNN Politică Plagiat în politică: USR copiază inițiativele PUSL

Plagiat în politică: USR copiază inițiativele PUSL

USR a anunțat că un deputat de-al său a inițiat un proiect de lege care prevede ca şi statul să plătească dobânzi şi penalităţi de întârziere contribuabililor pentru întârzierea achitării sumelor datorate. Un astfel de proiect deja există, fiind depus în Parlament de Partidul Umanist Social Liberal.

Plagiat în politică: USR copiază inițiativele PUSL
Sursa foto: pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Apr 2023   •   10:46

Inițiativa USR este, în esență, identică cu cea a umaniștilor. Principala prevedere, potrivit USR este ca „statul să plătească contribuabililor pentru întârzierea achitării sumelor datorate, așa cum contribuabilii plătesc statului”.

Proiectul umaniștilor, care a fost aprobat de Senat și urmează să fie supus la vot în Camera Deputaților.

Inițiativa legislativă a PUSL de modificare a Codului de procedură fiscală prevede, printre altele, inclusiv ca statul să plătească penalități, la fel ca toți contribuabilii.

”Modificările vizează realizarea unui tratament de egalitate în relația stat-cetățean, respectiv organ fiscal/contribuabil, statul, în raport cu cetățenii săi, neputând abuza de poziția sa dominantă. Concret, statul va avea parte de același tratament ca și contribuabilul, în cazul în care nu își achită obligațiile legale sau întârzie în îndeplinirea acestora”, se arată în proiectul umaniștilor.

×
Subiecte în articol: PUSL USR
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close