Antena 3 CNN Politică Plan de urgență, după scandalul din CSAT cu președintele Iohannis. Guvernul se reunește în ședință

Plan de urgență, după scandalul din CSAT cu președintele Iohannis. Guvernul se reunește în ședință

Plan de urgență, după scandalul din CSAT cu președintele Iohannis. Guvernul se reunește în ședință
05 Sep 2018   •   09:19

Guvernul se reunește miercuri în ședință după scandalul din CSAT cu președintele Klaus Iohannis. 

Reprezentanții Executivului spun că blocarea rectificării bugetare pune în pericol plata salariilor bugetarilor. 

Astfel, în jur de 1,2 milioane de angajați ai statului riscă să nu-şi primească la timp banii dacă Guvernul nu va găsi rapid o soluţie în acest caz. 

Banii pentru servicii au dinamitat în totalitate discuțiile dintre Palatul Victoria și Palatul Cotroceni. Președintele Iohannis a suspendat marți ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, cerând Guvernului să vină cu o nouă rectificare bugetară, care să nu mai conțină scăderi din fondurile acordate instituțiilor cu atribuții în domeniul siguranței naționale.

Replica Guvernului a venit rapid, ministrul Finanțelor Eugen Teorodovici a ieșit public să explice efectele negative pe care le are întârzierea aprobării rectificării bugetare și a anunțat că Executivul va cere desecretizarea stenogramei CSAT. 

"Guvernul are obligaţia de a cere şi nu de a aştepta un aviz al CSAT, a afirmat marţi ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici. El a susţinut că suspendarea şedinţei CSAT nu are temei legal", a spus Teodovici.

Ministrul e evitat să răspundă presei dacă Executivul va discuta în continuare miercuri rectificarea în ședință și dacă ia în calcul o suplimentare a bugetelor serviciilor de informații.

×
Subiecte în articol: sedinta plan scandal presedinte Klaus Iohannis
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close