Planeta maimuţelor: Gigi Becali şi Vadim Tudor, de la înjurături, la braţ spre Europa (VIDEO)

09 Apr 2009   •   10:17
Planeta maimuţelor: Gigi Becali şi Vadim Tudor, de la înjurături, la braţ spre Europa (VIDEO) Gigi Becali, Corneliu Vadim Tudor

Corneliu Vadim Tudor şi Gigi Becali par în prezent în cele mai cordiale relaţii. Tribunul l-a invitat la el în partid şi pe lista cu eurocandidaţii, iar ?El principe?, aflat în arest, ar fi acceptat. Cei doi au şters astfel cu buretele trei ani presăraţii de injurii, acuzaţii şi trimiteri reciproce la anumite spitale de psihiatrie cu care s-au blagosvlovit reciproc. Culmea este că liderul PRM a fost cel care i-a profeţit ?mafiotului? din Pipera că va ajunge la puşcărie.
Războiul dintre cei doi a pornit încă de la începutul anului 2006, când PNG a preluat o felie importantă din nişa electorală naţionalistă pe care se baza PRM. Sondajele de atunci au ridicat tensiunea lui C.V. Tudor care a început la acea vreme să tune şi să fulgere la o emisiune de televiziune la adresa ?golanului, vagabondului? din Pipera care îndrăzneşte să trateze cu el de la egal la egal posibilitatea unei colaborări electorale.

GIGI BECALI ŞI VADIM TUDOR, PE VREMEA CÂND SE ÎNJURAU


Ideea unui posibil parteneriat între cele două formaţiuni politice l-a enervat peste poate pe tribunul care se credea încă pe val.
Bolnavul psihic cu milionul de dolari, iritat de fauna din apartamentul ?Tribunului?
"El e mic în faţa mea, domnule. Îmi spune el mie Ťbă Vadimeť? Cum e posibil aşa ceva? S-a întors lumea cu fundul în sus? Să-şi vadă de treaba lui, pentru că voi avea o replică de se spânzură. Cu toţi banii lui şi cu toţi bătăuşii lui, să stea acolo în Pipera, vine la oraş ca un golan... Nu o să intre în Parlament. Aşa-zisul PNG nu va intra în Parlament niciodată, îşi îndepărtează oamenii. Ridică el ochii la oameni ca mine? N-are simţul măsurii. Eu l-am tratat omeneşte şi de-odată i se îngroaşă venele în faţa mea. N-am ce vorbi cu derbedeul ăsta. Să-l ia mama dracului de hoţ, care a vrut să-mi dea un milion de dolari să-l bag în Parlament. Vagabondul dracului!", spunea Corneliu Vadim Tudor, care nu a ezitat să dea şi un diagnotisc medical în cazul Becali: cel de " bolnav psihic" posesor de ?creier de maimuţă?."Într-adevăr eu am fost acolo la el, la partid, şi am fost de două ori pentru că erau oameni care spuneau Ťsă faci cu Vadim Tudorť. M-am dus să negociez poate o alianţă. (...) Am discutat la el în birou, a vorbit numai el: ŤBăi băiatule, eu te bag în Parlament, eu te fac senator..ť Ăsta nu e sănătos la cap. El negocia singur cu el. Ăsta e irecuperabil, omul este bolnav. Ce să fac eu cu ăsta? Dacă ar fi ţara toată ca el, într-adevăr am fi o ţară de handicapaţi. El nu e sănătos mintal. Ce să-mi facă mie papagalul ăsta? O să scrie în România aia a lui Mare, pe care nu o citesc decât 17 inşi, o să scrie tâmpeniile lui, o să citesc şi eu şi o să râd că zice el că am furat Steaua. Jur pe familia mea şi pe ce am eu mai scump că nu am vrut să-i dau un milion de dolari să mă bage în Parlament. Omul ăsta fabulează, nu e sănătos. Dacă el trăieşte cu câinii în casă şi cu pisicile şi vorbeşte cu ei, are 25 de câini în apartament. M-am gândit să fac o coaliţie cu el şi apoi să-i fur partidul ăla al lui, că acolo sunt oameni de bună-credinţă şi să-l ţin şi pe el. Partidul România Mare degeaba îl iei fără Vadim. Vroiam să-l folosesc şi să preiau eu partidul. (...) Îi dau o palmă şi îl bag sub masă, îi dau o palmă, dar mi-e frică că moare. E tribunul câinilor şi al pisicilor. Are vrăjeală" a replicat imediat Becali.
Vagabondul cu pupile mărite, candidat pentru puşcărie, versus diavolul bun de exorcizat
Din gura şi penelul lui C.V. Tudor au început să curgă imediat injuriile. "Turbează. E bun de dus acum într-o cămăşuţă de forţă?, "Gigi ţânţarul", ?un rahat cu ochi?, ?vagabond", ?golănaş de mahala, cu vene îngroşate la gât?, ?un mafiot?, ?el va intra la puşcărie?, toate aceste apelative au caracterizat evoluţia limbajului lui CV Tudor la adresa lui Becali.
?Este studiat de medici de la Spitalul 9. Nu bag mâna în foc dar cred că se droghează. Are pupilele mărite şi are un comportament deviant. Ce caută ăsta în societatea noastră? El va intra la puşcărie. (...) El este un fost bişniţar de mahala. (...) Un putregai. (...) Când termini la 20 de ani, ai 4 la română, eşti corijent la matematică, nu mai poţi să ai pretenţii că eşti Mihai Viteazul? afirma CV Tudor."Handicapatul ăsta care are două clase mai mult ca trenul care paşte oile pe tăpşan se visează Războinicul Luminii, Principele lui Machiavelii, Pazvante Chioru, Mihai Viteazu călare pe breazu?, declara liderul PRM la o confeinţă de presă ţinută anul trecut de Paşti.

"Acest vânzător de iaurt a pus mâna pe cel mai mare club de fotbal din ţară, dar eu îl voi face să plece de la această echipă. E timpul ca Becali să dispară" susţinea cu altă ocazie CV Tudor ca după aceea să supraliciteze: ?Becali nu e, de fapt, decât o maimuţă curentată. O maimuţă beată, ăsta e Becali?.

Periodic, săptămânalul ?Romînia Mare? dedica largi pamflete lui Gigi Becali. Unul dintre cele mai dure intitulat ?Moarte banditului Gigi Becali!?, cu adăugirea ?fireşte, din punct de vedere politic? era deschis cu fotografia latifundiarului, încadrată de patru cruciuliţe.
În paralel, patronul din Pipera a trecut de la ameninţări la ironie. De la "Vreau să-i spun nenorocitului ăstuia de om să nu-mi apară în faţă că, altfel, am să-i rup botul", Becali a revenit considerându-l pe liderul PRM ?un bolnav, un diavol, bun de exorcizat?. ?Eu mă joc cu el ca şoarecele şi pisica. E vai de mama lui? anunţa la un moment dat liderul PNG.
?E posedat de diavol. E nebun. (...) O să încerc să îl scot din viaţa politică, să scap România de acest cancer veninos care se numeşte Vadim?, afirma cu altă ocazie Becali.

De la înjurături, la pupături
Începând cu luna august 2008, Vadim Tudor a revenit la sentimente mai creştineşti. "Eu îl simpatizez pe puştiul ăsta, nu mă interesează banii lui, să se spele cu ei pe cap, însă eu cred că într-un Parlament plin de oameni fără Dumnezeu ar putea să intre un cioban român care a plătit nişte biserici şi a dat bani la biserici", spunea Corneliu Vadim Tudor.
Liderul PRM i-a luat apărarea şi în cazul "valiza". "Una este să premiezi o echipă (...) cu care nici nu eşti în competiţie, în meci direct, şi alta e să dai mită. Ce e asta corupţie pasivă?", declara senatorul PRM.
Armistiţiul dintre cei doi a fost anunţat de liderul PRM după ce în luna octombrie a anului trecut Gigi Becali şi-a deschis un blog, deşi declara că "globurile sunt controlate de securiştii de la SRI şi SIE" şi că Internetul e "unealta Satanei". Ca urmare, C.V. Tudor a anunţat că nu o să îl mai atace pe "puştiul ăsta", care nu ştie dacă "a ieşit pe glob sau pe blog".
De la această stare de lucruri la colaborare nu a fost decât un pas. Miercuri, liderul PRM a arătat că l-a convins pe Gigi Becali să accepte "mâna frăţească ce i-a fost întinsă", să intre în PRM şi să candideze de pe locul doi pe lista pentru europarlamentare.
"Mă iubeşte, mă pupă şi că va fi bine şi că are un moral bun şi noi contribuim la moralul lui" a spus CV Tudor , referindu-se la un mesaj pe care ?simbolul cu suflet curat? Becali I l-ar fi transmis din arest.
Antena3.ro

Parteneri
x close