Antena 3 CNN Politică Plângere penală, pe numele lui Florin Cîţu. Ce acuzaţii i se aduc ministrului de Finanțe

Plângere penală, pe numele lui Florin Cîţu. Ce acuzaţii i se aduc ministrului de Finanțe

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, va avea o plângere penală pe numele său, după ce a refuzat pentru a patra oară, să se prezinte la audierile din comisiile reunite din Senat, pentru a da explicaţii în legătură cu un împrumut pentru plata în avans la ANRP.

Plângere penală, pe numele lui Florin Cîţu. Ce acuzaţii i se aduc ministrului de Finanțe
Sursa foto: Hepta
de Denisa Nedelcu    |    29 Iun 2020   •   15:34

Preşedintele Comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir, senator PSD, este cel care ar urma să-i facă plângere penală lui Florin Cîţu, ministrul liberal al Finanţelor.

"Nu am o obsesie cu domnul Cîţu, nu ţin eu personal să fie prezent în faţa comisiilor reunite. Dar cred că e obligaţia noastră ca parlamentari să luăm atitudine, pentru că este a patra oară când când domnul Cîţu refuză să vină în faţa comisiilor reunite şi cred că acest lucru nu mai poate continua.

Eu cu colegii de la Comisie am solicitat de vreo lună să ştim un lucru foarte clar: Cîţu a împrumutat 80 miliarde, fiind bani din bugetul ţării, pe care noi trebuie să-i dăm înapoi. Vrem să ştim pentru ce a împrumutat aceste 80 de miliarde, ce a făcut cu banii, cred că e o întrebare legitimă, nu numai noi cred că vrem să aflăm răspunsul, cred că e de interes public, toţi cetăţenii României trebuie să ştie pentru ce se împrumută ministrul Finanţelor", a declarat preşedintele Comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir, luni, la Antena 3.

Zamfir: Vrem să ştim clar, cu nume şi prenume, cine sunt beneficiarii 

"Am aflat săptămânile trecute că acest guvern a plătit în avans la ANRP peste 415 milioane de lei. Aşadar, Ministerul Finanţelor se împrumută cu dobânzi de peste 4%, ca să plătească în avans 415 milioane lei despăgubiri la ANRP. Vrem să ştim clar, cu nume şi prenume, cine sunt beneficiarii acestor restituiri la ANRP (...). De ce a plătit aceşti bani şi invocă apoi că nu sunt bani pentru creşterea pensiilor şi a alocaţiilor? Lucrurile acestea nu trebuie să rămână aşa.

Avem ce-i face. Există Legea răspunderii ministeriale, care obligă orice ministru trebuie să dea informaţiile cerute de Parlamentul României", a continuat şeful Comisiei economice din Senat.

Daniel Zamfir: Cîţu împrumută bani cu nemiluita, fără să ştie nimeni ce face cu ei

În plus, senatorul social-democrat susţine că şeful de la Finanţe a prezentat azi un document ce se vrea a fi o strategie, însă nu îi aparţine. Ar fi făcută de predecesorul său, Eugen Teodorovici.

"Şi azi, domnul Cîţu ne trimite o strategie făcută de Eugen Teodorovici în 2018. Dacă nu ar fi râs, ar fi de plâns. Dar, Cîţu nu are nicio strategie de administrare a datoriei publice. Adică, pe înţelesul tuturor, el împrumută bani cu nemiluita, fără să ştie nimeni ce face cu aceşti bani, unde se duc", mai susţine Daniel Zamfir.
 


 

×
Subiecte în articol: plangere penala
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close