Antena 3 CNN Politică Plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva membrilor Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor

Plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva membrilor Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor

Plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva membrilor Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor
08 Mar 2011   •   14:29
BNS şi Cartel Alfa au făcut plângere penală la Parchet pentru abuz în serviciu împotriva membrilor Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor. Preşedintele Camerei, Roberta Anastase, a declarat că decizia ca lucrările să se desfăşoare fără invitaţi a fost luată în unanimitate de parlamentari. Pentru a demonstra că are dreptate, Anastase a prezentat stenograma scrisă a şedinţei de luni a Biroului

Permanent. Deputatul PNL Eugen Nicolaescu spune însă că stenograma lui Anastase este falsă şi că cea adevărată, în varianta audio, se află în posesia sa.

Sindicali
ştii spun că s-a făcut un abuz. Deputatul PNL, Eugen Nicolaescu a spus despre Roberta Anastase că este o "mincinoasă" şi că, de fapt, decizia de a interzice accesul la lucrările Parlamentului nu a fost supusă la vot.
 


În replică, preşedintele Camerei Deputaţilor, a prezentat stenograma şedinţei şi a spus că Nicolaescu a intervenit abia dupăterminarea procedurii de vot.

Reprezentanţii USL au dat de înţeles că ar putea sesiza Curtea Constituţională cu privire la decizia Camerei Deputaţilor de a nu da voie cetăţenilor să participe la şedinţele Camerei.
 


Oamenii simpli nu au avut acces în sala de plen, în timpul asumării răspunderii pe Codul Muncii. Conducerea Camerei spune că
 este o măsură de precauţie pentru a preîntâmpina un nou caz Sobaru. Asta după ce, la finalul lunii decembrie 2010, un angajat al televiziunii naţionale s-a aruncat de la unul dintre balcoanele Camerei Deputaţilor, în semn de protest faţă de măsurile de austeritate promovate de Guvern.


×
Subiecte în articol: Eugen Nicolaescu Roberta Anastase
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close