Antena 3 CNN Politică Opoziția amenință Guvernul cu plângeri penale dacă aprobă "traseismul politic"

Opoziția amenință Guvernul cu plângeri penale dacă aprobă "traseismul politic"

Opoziţia ameninţă că va face plângeri penale premierului Marcel Ciolacu şi tuturor membrilor Guvernului în cazul în care vor aproba ordonanţa care "va da liber traseismului politic al aleşilor locali".

de Xenia Croitoru    |    02 Mar 2024   •   22:03

Ordonața de urgență privind comasarea alegerilor și "traseismului aleșilor locali" de la un partid la altul, stârnește supărare între partidele din opoziție.

Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei, a anunțat că va formula plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție dacă se va adopta o ordonanță neconstituțională, care să permită "traseismul politic" al aleșilor locali.

Aleșii locali vor avea 60 de zile înainte de 9 iunie pentru a schimba partidul fără să își piardă mandatele. Ordonanța de urgență face referire la primarii și președinții de consilii județene.

Candidații la europarlamentare pot să se înscrie și la alegerile locale, se arată în aceeași ordonanță de urgență. Opoziția spune că OUG nu este constituțională, bazându-se pe decizia CCR din 2014 privind migrația primarilor. Opoziția spune că în 2014, când a fost dată OUG 55, acea OUG a determinat atunci 500 de primari să se îndrepte către PSD în vederea alegerilor locale.

Cseke Attila spune că Guvernul subordonează administrația publică locală intereselor politice dacă se adopta OUG privind comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare. Imediat ce această OUG va fi adoptată, fiind în dezbatere publică în acest moment.

×
Subiecte în articol: traseism politic
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close