Antena 3 CNN Politică Preţul lemnelor de foc ar putea fi plafonat de Guvern | Măsura se află pe masa Coaliţiei de guvernare

Preţul lemnelor de foc ar putea fi plafonat de Guvern | Măsura se află pe masa Coaliţiei de guvernare

Preţul lemnelor de foc ar putea fi plafonat la 500 de lei pentru fiecare metru cub, după ce a crescut în ultima perioadă cu 40%. Măsura se află pe masa Coaliţiei de guvernare, iar soluţia propusă îi va ajuta pe români să treacă mai uşor peste iarnă.

Preţul lemnelor de foc ar putea fi plafonat de Guvern | Măsura se află pe masa Coaliţiei de guvernare
Sursa foto: Hepta
de Ioana Mircea    |    16 Sep 2022   •   13:06

Ministrul Mediului a anunțat că prețul lemnului utilizat pentru încălzire ar putea fi plafonat pentru o perioadă de șase luni. Acesta a precizat că pregătește un act normativ în acest sens după ce decizia a fost luată  joi în ședința Coaliției de guvernare.

Totodată, acest proiect propune limitarea temporară a exporturilor lemnului de foc și a produselor derivate pentru încălzire, atât la nivel intracomunitar, cât și în afara Uniunii Europene.

„În contextul crizei energetice pe care o traversează Europa, precum și a perspectivelor pe termen scurt și mediu, constatăm o serie de creșteri artificiale ale prețurilor la majoritatea materiilor prime utilizate drept combustibil pentru încălzire.

În România, peste 3 milioane de gospodării se încălzesc cu lemn de foc sau cu produse derivate.

Considerăm că, atunci când categorii întregi de cetățeni riscă să devină victimele unor creșteri de preț nejustificate, în situații speciale și pe perioade limitate de timp, statul are datoria să intervină și să blocheze posibilitatea apariției unor astfel de situații”, a declarat ministrul Mediului, Tánczos Barna, într-un comunicat de presă.

Inițial, ministrul Mediului a venit cu propunerea ca Guvernul să acorde o subvenție de 150 de lei pentru un metrul cub de lemn de foc.

×
Subiecte în articol: lemne de foc Tanczos Barna
Parteneri
A fost stabilită cauza morţii pentru DJ Lalla
x close