Antena 3 CNN Politică Planul pus la cale de PNL să scape de moțiune. Ce au decis liberalii

Planul pus la cale de PNL să scape de moțiune. Ce au decis liberalii

Liberalii plănuiesc să saboteze moţiunea de cenzură despre care PSD a anunţat aseară că va fi votată luni. PNL şi-a convocat liderii, aseară, în şedinţă de urgenţă, unde s-a decis ca parlamentarii partidului să nu asigure cvorumul.

Planul pus la cale de PNL să scape de moțiune. Ce au decis liberalii
Sursa foto: Hepta
de Diana Dragotescu    |    27 Aug 2020   •   10:45

Este motivul pentru care cei de la PSD au fost avertizaţi de conducerea partidului că, în cazul în care vor absenta sau vor vota împotriva moţiunii, vor fi excluşi imediat din formaţiunea politică. 

Strategiile sunt clare. Social democrații le-au cerut propriilor parlamentari, celor 199 de parlamentari, senatori și deputați să fie prezenți luni atunci când este stabilit votul pe moțiunea de cenzură și să voteze pentru moțiune sub amenințarea că dacă nu votează moțiunea, riscă excluderea din partid 

Liberalii nu vor asigura cvorum 

La liberali, de cealaltă parte, cel mi probabil nu vor asigura cvorumul de ședință. Râmân în discuție ce se întâmplă cu celelalte partide, aici intervine jocul atât al liberalilor cât și al social democraților.

În timp ce social democrații au discutat cu parlamentari și încearcă să îi aducă luni să fie prezenți si să voteze, liberalii vor încerca să îi convingă să nu fie în București.  Moțiunea de cenzură se va vota luni – 31 august, a anunțat miercuri președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Planul pus la cale de PNL să scape de moțiune

×
Subiecte în articol: motiune PNL
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close