Antena 3 CNN Politică Pleacă sau nu Antonescu din fruntea PNL-ului? Cât ar fi obţinul USL-ul dacă nu s-ar fi destrămat

Pleacă sau nu Antonescu din fruntea PNL-ului? Cât ar fi obţinul USL-ul dacă nu s-ar fi destrămat

Pleacă sau nu Antonescu din fruntea PNL-ului? Cât ar fi obţinul USL-ul dacă nu s-ar fi destrămat
de O.P.    |    26 Mai 2014   •   05:34

Alianţa PSD - UNPR - PC este marele câştigător al alegerilor pentru Parlamentul European. Potrivit exitpollului realizat de Operations Research pentru Antena 3, candidaţii PSD - UNPR - PC au obţinut 41,4% din totalul voturilor.

Pe locul 2 se află PNL, cu o cifră care ar putea aduce debarcarea lui Crin Antonescu din fruntea partidului, doar 13,4%. Liderul PNL a declarat în mod repetat că va demisiona din fruntea liberalilor dacă partidul nu obţine 20 de procente.

PDL a obţinut 11,7 procente. Scorul este mai mic decât sperau liderii partidului. Nici campania agresivă făcută de Traian Băsescu pentru partidul Elenei Udrea nu prea a dat roade, PMP obţinând 6,3% din voturi.

Aproximativ acelaşi rezultat a înregistrat UDMR, cotat cu 6,4%. Mircea Diaconu a reuşit să obţină un post în Parlamentul European, cu 4,7%. PPDD si partidul lui Mihai Răzvan Ungureanu nu au strans suficiente voturi pentru a ajunge la Bruxelles.

Imediat dupa afişarea primelor sondaje exitpoll, au venit şi reacţiile liderilor politici. Despre procentele obţinute de PSD la alegerile europarlamentare, Ponta susţine că este cea mai mare victorie a partidului din ultimii ani.

Rezultatul slab obţinut de PNL reprezintă eşecul lui Crin Antonescu, sunt de părere Liviu Dragnea şi Ion Iliescu.  Cei doi lideri PSD au declarat că Uniunea Social Liberala ar fi obţinut peste 60 de procente dacă PNL nu se retrăgea de la guvernare.
Antonescu declara înaintea alegerilor că dacă PNL nu va obţine 20% din sufragii, va demisiona de la şefia partidului. Potrivit datelor exit-poll, liberalii au obţinut doar 14 procente din voturi.

×
Subiecte în articol: alegeri europarlamentare
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close