Antena 3 CNN Politică Plen reunit în Parlament marţea viitoare pentru desemnarea reprezentanţilor partidelor în CA ale SRR şi SRTV

Plen reunit în Parlament marţea viitoare pentru desemnarea reprezentanţilor partidelor în CA ale SRR şi SRTV

Plen reunit în Parlament marţea viitoare pentru desemnarea reprezentanţilor partidelor în CA ale SRR şi SRTV
23 Iun 2010   •   11:13

Conducerile celor două Camere ale Parlamentului au decis, miercuri, convocarea unei şedinţe de plen reunit, marţi, 29 iunie pentru desmenarea Consiliilor de Administraţie ale SRR şi SRTv, stabilirea componenţei Consiliului Fiscal şi numirea unui vicepreşedinte al CNVM.

"Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite în şedinţa de astăzi (miercuri - n.r.) au hotărât ca marţi, ora 10.00, să aibă loc o şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului", a anunţat secretarul Camerei Dumitru Pardău (PDL).

El a precizat că pe ordinea de zi a acestei şedinţe de plen reunit vor figura mai multe puncte, printre care modificări în componenţa unor grupuri de prietenie, la punctul doi aflându-se "desemnarea membrilor CA ale SRR şi SRTv şi a preşedinţilor de consiliilor de administraţie".

"Pentru aceasta, comisiile de specialitate reunite se vor întruni în şedinţă, luni, la 16.00, pentru întocmirea raportului, termenul de depunere a candidaturilor fiind, luni, la ora 14,00", a spus Pardău.

Un alt subiect care va intra în discuţia plenului reunit va fi modificarea componenţei Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, alt punct vizând numirea a doi membri, un senator şi un deputat, ai Comisiei de evaluare a activităţii Consiliului Naţional de soluţionare a contestaţiilor.

Pe de altă parte, parlamentarii vor desemna un membru în Comitetul pentru finanţe publice locale şi vor numi membrii Consiliului Fiscal, Comisiile de buget urmând să se întrunească în şedinţă comună, luni, la 16.00, pentru audierea candidaţilor. Un alt punct al ordinii de azi se referă la numirea unui vicepreşedinte al CNVM.

Liderii grupurilor parlamentare au stabilit numărul de locuri care le revin în Consiliile de Administraţie ale televiziunii şi radioului public, PDL şi PSD având la TVR câte trei locuri, a anunţat, marţi, liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader.

Toader a precizat că, astfel, pentru Consiliul de Administraţie al TVR, PDL şi PSD vor face propuneri de candidaţi pentru câte trei locuri, PNL şi UDMR câte un loc, iar minorităţile au un loc de drept. Pentru Consiliul de Administraţie al Radioului public, PSD va propune candidaţi pentru trei locuri, PDL şi PNL pentru câte două locuri, UDMR şi minorităţile câte un loc, a adăugat Mircea Toader.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: membri
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close