Antena 3 CNN Politică Plenul Senatului a aprobat comisiile de specialitate. Vezi cine sunt şefii

Plenul Senatului a aprobat comisiile de specialitate. Vezi cine sunt şefii

Plenul Senatului a aprobat comisiile de specialitate. Vezi cine sunt şefii
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    20 Dec 2012   •   12:54

Plenul Senatului a votat, joi, componenţa nominală a birourilor de conducere ale comisiilor de specialitate, conform negocierilor dintre grupurile parlamentare, între şefii comisiilor numărându-se foşti miniştri precum Corneliu Dobriţoiu, Tudor Chiuariu, Ecaterina Andronescu, Anca Boagiu.
   
Astfel, Comisia pentru apărare din Senat îl va avea drept preşedinte pe Corneliu Dobriţoiu (PNL), ministru al Apărării în primul guvern al USL.
   
De asemenea, vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu va conduce Comisia pentru învăţământ, după ce în Cabinetul Ponta a fost ministru al Educaţiei.
   
Un alt fost ministru, Tudor Chiuariu, va conduce Comisia juridică, după ce a fost ministru al Justiţiei în Guvernul Tăriceanu.
   
Totodată, Anca Boagiu (PDL), care a deţinut funcţii de ministru al Transporturilor şi al Integrării Europene, va conduce Comisia de afaceri europene.
   
Şefia Comisiei de politică externă din Senat este deţinută de Petru Filip (PSD), în timp ce Rozalia Biro (UDMR) este preşedintele Comisiei pentru drepturile omului.
   
Comisia pentru administraţie va fi condusă de Darius Vâlcov (PSD), Comisia pentru cultură de Georgică Severin (PSD), iar Comisia pentru privatizare de Mircea Banias (PC).

×
Subiecte în articol: plenul Senatului
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close