Antena 3 CNN Politică PNL anunță moțiune de cenzură la adresa Guvernului Tudose

PNL anunță moțiune de cenzură la adresa Guvernului Tudose

PNL anunță moțiune de cenzură la adresa Guvernului Tudose
08 Noi 2017   •   15:04

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat miercuri că va propune Biroului Politic Executiv al PNL iniţierea şi depunerea unei moţiuni de cenzură la adresa Guvernului Mihai Tudose.

PNL va sesiza totodată Avocatul Poporului pentru a ataca la Curtea Constituţională ordonanţa de modificare a Codului fiscal, în cazul în care aceasta va fi emisă.

"Văzând calamitatea fiscal - bugetară care riscă să lovească România, calamitate provocată de guvernul de habarnişti economici conduşi de Terente, (...) voi propune Biroului Politic Executiv care se întruneşte luni depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului. Moţiunea de cenzură reprezintă cea mai puternică armă a Opoziţiei şi momentul în care suntem obligaţi să apelăm la acest instrument, care este singurul care poate duce la căderea Guvernului, este acest moment în care guvernarea PSD pune în pericol sănătatea economiei româneşti, veniturile cetăţenilor români, pune în pericol nivelul de viaţă al fiecărui român. Sunt convins că vom iniţia săptămâna viitoare procedurile în vederea depunerii moţiunii de cenzură", a declarat Ludovic Orban la Palatul Parlamentului.

El a anunţat totodată că PNL va apela "la toate formele de protest legale şi constituţionale pentru a împiedica intrarea în vigoare a acestor aberaţii fiscale care riscă să pună pe butuci economia românească, inclusiv marşuri, mitinguri şi toate celelalte forme de protest posibile".

"De asemenea, suntem solidari cu toţi aceia care îşi apără salariul, îşi apără pensia, îşi apără viitorul, îşi apără practic munca şi câştigul cinstit din muncă şi care nu acceptă să fie furaţi de acest guvern care jinduieşte la banii oamenilor pentru a îşi umple lor puşculiţele", a adăugat liderul PNL.

Liberalii protestează faţă de măsurile pe care urmează să le adopte, în această după-amiază, Guvernul Tudose, pentru că ele reprezintă cea mai mare minciună a programului de guvernare al PSD-ALDE şi românii au conştientizat acest lucru, a anunţat, la rândul său, Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL.

"Majorările de salarii promise în campania electorală se dovedesc o scamatorie fiscală prin care se majorează doar salariul brut al românilor pe hârtie, în timp ce în mână oamenii vor avea calendarul promisiunilor electorale ale PSD din care nu vor mai înţelege nimic cu toate acele afirmaţii pe care urmau să le pună în aplicare. Este cea mai mare bătaie de joc la adresa siguranţei veniturilor populaţiei şi la adresa afacerilor mediului privat din România. Este o bătaie de joc, o harababură fiscală care trebuie să înceteze. Acest guvern nu are limite atunci când vine vorba de interesul propriu - acela de a acoperi nişte promisiuni electorale mincinoase şi a cumpăra o pace şi linişte socială pentru a continua atacul la justiţie. Acesta este adevăratul program de guvernare al PSD-ALDE şi de aceea PNL protestează împotriva acestuia", a spus Dancă.

El a denunţat, totodată, "un alt atentat la adresa banilor românilor - respectiv modificarea contribuţiilor la pilonul II de pensii.

Vicepreşedintele PNL Florin Cîţu, senator liberal, consideră că această zi, în care are loc şedinţa de guvern pe tema modificărilor fiscale, este una neagră pentru România.

"Astăzi este momentul în care se desăvârşeşte genocidul împotriva economiei României, care a început cu guvernarea PSD. Măsurile de astăzi confirmă faptul că PSD a început un război cu România, cu românii, indiferent de culoarea politică şi în acelaşi timp a mai scris un capitol important în lupta pe care o au ei cu UE şi de a scoate România din UE. Vom încerca să oprim aceste măsuri pe cât se poate prin proteste, prin acţiuni în Parlament. (...) Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov se răzbună pe Tudose şi se răzbună pe români", a susţinut senatorul PNL.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: PNL motiune de cenzura Ludovic Orban
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close