Antena 3 CNN Politică PNL anunţă oficial decizia de boicotare a şedinţei Parlamentului. Care sunt motivele liberalilor

PNL anunţă oficial decizia de boicotare a şedinţei Parlamentului. Care sunt motivele liberalilor

PNL anunţă oficial decizia de boicotare a şedinţei Parlamentului. Care sunt motivele liberalilor
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    27 Aug 2012   •   15:49

PNL a anunţat, oficial, decizia ca parlamentarii liberali să nu participe la şedinţa plenului reunit al Senatului şi al Camerei Deputaţilor, în care urmează să fie citită hotărârea CC privind referendumul din 29 iulie.

Anunţul a fost făcut luni, de Eugen Nicolăescu, viceliderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, după ce liberalii au decis cu majoritate de voturi să nu participe la şedinţa de astăzi a Parlamentului.

Unul dintre motivele pentru care boicotează şedinţa este faptul că, "la CCR există documente care au fost trimise şi care pot schimba soarta deciziei privind rezultatul referendumului", a explicat Nicolăescu.

Potrivit lui Nicolăescu, un alt motiv al boicotului îl reprezintă faptul că un document prevăzut de legea referendumului, şi anume raportul, nu a fost prezentat de CC.

"În consecinţă, în acest moment Curtea Constituţională se află în culpă faţă de Parlament, nu şi-a îndeplinit obligaţiile pe care le are. Nu are rost, în această situaţie, să prmitem să se îndeplinească un act printr-un abuz", a mai spus Nicolăescu.

Viceliderul deputaţilor PNL a anunţat că urmează ca liberalii să se consulte şi cu colegii de la PSD, care au luat o decizie similară, pentru a stabili "calendarul pentru perioada următoare".

"Probabil că se va constata că nu este cvorum, se vor reuni Birourile Permanente pentru a stabili o nouă dată la care să fie convocat plenul Parlamentului, iar la acea dată să avem toate documentele, aşa cum prevede legea", a spus Nicolăescu.




×
Subiecte în articol: Eugen Nicolaescu
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close