Antena 3 CNN Politică PNL anunţă PRIMUL lucru pe care îl va face când va prelua guvernarea

PNL anunţă PRIMUL lucru pe care îl va face când va prelua guvernarea

PNL anunţă PRIMUL lucru pe care îl va face când va prelua guvernarea
28 Oct 2015   •   10:01

Copreședintele PNL Alina Gorghiu afirmă că, atunci când partidul pe care îl conduce va avea majoritatea în Parlament, primul lucru pe care liberalii îl vor face va fi să extindă posibilitatea de aplicare a votului prin corespondență pentru toate tipurile de scrutin, potrivit Agerpres. 

"Astăzi este o zi importantă în Parlament, la finalul căreia am speranța că vom avea, în sfârșit, o lege cerută de societatea românească și necesară democrației noastre: legea votului prin corespondență. Reglementarea acestui tip de vot în România este o realizare în sine. Avem datoria să o susținem, chiar dacă legea, așa cum a amendat-o PSD, nu este una perfectă", spune Gorghiu, pe Facebook.

Liderul liberal amintește că PNL a "insistat" ca votul prin corespondență să fie aplicabil la toate tipurile de alegeri, nu doar pentru cele parlamentare.

"Primul lucru pe care îl vom face atunci când vom avea majoritatea în Parlament va fi să extindem posibilitatea de aplicare a votului prin corespondență pentru celelalte tipuri de scrutin. Ne vom asigura, astfel, că în 2019, oriunde s-ar afla, românii nu vor mai îndura umilințe ca să-și aleagă președintele", susține Alina Gorghiu.

×
Subiecte în articol: PNL Alina Gorghiu
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close