Antena 3 CNN Politică PNL, atac dur la premierul Tudose: Unde să îşi ţină românii banii, Terente? Sub saltea, la ciorap, în borcan?

PNL, atac dur la premierul Tudose: Unde să îşi ţină românii banii, Terente? Sub saltea, la ciorap, în borcan?

PNL, atac dur la premierul Tudose: Unde să îşi ţină românii banii, Terente? Sub saltea, la ciorap, în borcan?
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    02 Sep 2017   •   10:25

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, l-a comparat, vineri seara, pe premierul Mihai Tudose cu Terente şi a criticat declaraţiile acestuia referitoare la bănci, adăugând că în ţările civilizate banii nu mai circulă cash. 

"În toate ţările civilizate băncile reprezintă inima economiei capitaliste, a economiei libere de piaţă. Băncile sunt izvor de capital, sunt locurile unde oamenii îşi depun banii pentru a-i ţine în siguranţă şi pentru a obţine venituri suplimentare de pe urma depozitelor pe care le depun. Este inacceptabil pentru un premier al unei ţări europene în mileniul al treilea să le spună cetăţenilor să nu îşi depună banii în bănci. În toată lumea asta s-a ajuns în ţările civilizate ca din rulajul total peste 90% să se facă prin bănci. Circulaţia banilor prin bănci este în general un instrument care ajută statul şi care practic luptă împotriva evaziunii fiscale", a spus Orban, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL. 

El a subliniat că PNL respinge declaraţiile premierului Mihai Tudose în acest caz. 

"Unde să îşi ţină românii banii, Terente? Să îi ţină sub saltea, la ciorap, sau în borcan, înveliţi în elastic? În lumea civilizată banii nu mai circulă cash. În lumea civilizată oamenii apelează la bănci. În lumea civilizată băncile sunt acelea care finanţează economia. Ce s-ar face Guvernul condus de dumneavoastră dacă nu ar avea băncile? Pentru că dumneavoastră v-aţi împrumutat cu peste 18 miliarde exact de la aceste bănci pe care le atacaţi sistematic. Ce vreţi să faceţi cu aceste atacuri absolut imbecile împotriva sistemului bancar? Vreţi să creaţi o criză politică în România? Vreţi să determinaţi retrageri masive de la bănci, astfel încât să se creeze o criză economică artificială, pornită numai din tembelismul unui om care a ajuns premier fără să aibă abecedarul economic la bază? Categoric respingem acest comportament inacceptabil pentru un om care se află în fruntea unui guvern al unei ţări europene în mileniul al treilea", a afirmat Ludovic Orban. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ludovic Orban mihai tudose bani
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close