Antena 3 CNN Politică PNL: Boc foloseşte autoturismul Guvernului în campanie electorală

PNL: Boc foloseşte autoturismul Guvernului în campanie electorală

PNL: Boc foloseşte autoturismul Guvernului în campanie electorală
Sursa foto: EMIL BOC masina
06 Feb 2009   •   17:34

Liberalii caută să deturneze atenţia de la scandalul maşinilor folosite de fostul prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu la autovehiculele aflate la dispoziţia premierului Emil Boc. Secretarul general al PNL, Dan Motreanu, i-a solicitat vineri premierului Emil Boc să explice motivul pentru care s-a deplasat cu maşina Guvernului la o întrunire electorală de la Orăştie.
"Cerem domnului Boc să explice cetăţenilor de ce cheltuieşte banii publici şi se deplasează cu maşina de la Guvern la Orăştie, pentru a face campanie electorală candidatului PD-L", a precizat Motreanu pentru NewsIn. El a criticat faptul că premierul "se plânge" în cadrul emisiunilor televizate despre modul în care s-a cheltuit banul public, dar, "la doar câteva ore", se deplasează cu autoturismul instituţiei la o acţiune la care acest gest nu se justifică.
Recent, Boc a prezentat un raport conform căruia Cancelaria Primului - Ministru a cheltuit 2,5 milioane de euro în 2008 cu cele 66 de autoturisme ale instituţiei, care au parcurs anul trecut trei milioane de kilometri în total, cam 200 de kilometri zilnic, în medie, de maşină."Colegii mei de la Cancelarie au găsit nişte date care am început să râd, după aceea am început să plâng. În 2008, Cancelaria a avut 66 de maşini care deserveau 313 persoane. Maşinile acestea au făcut 3 milioane de kilometri în 2008. Adică, fiecare maşină a făcut aproape 200 de kilometri pe zi - 189 de kilometri pe zi - şi s-a cheltuit 2,5 milioane de euro. Costul de întreţinere a parcului de maşini a fost de 88 miliarde lei vechi. Făceau înconjurul Pământului cu maşinile de la Cancelarie?, a spus Boc, în cadrul unei emisiuni televizate.
Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close