Antena 3 CNN Politică PNL cere demisia Robertei Anastase ca urmare a scandalului fraudării voturilor

PNL cere demisia Robertei Anastase ca urmare a scandalului fraudării voturilor

PNL cere demisia Robertei Anastase ca urmare a scandalului fraudării voturilor
Sursa foto: Foto: Intact Images
20 Sep 2010   •   16:46

PNL a cerut în plenul Camerei Deputaţilor demisia Robertei Anastase din funcţia de preşedinte, iar PSD i-a solicitat acesteia să nu mai conducă şedinţele de plen şi să desemneze un vicepreşedinte.  Anunţul vine ca urmare a scandalului legat de legea pensiilor. Opoziţia acuză că votul dat de parlamentari la legea pensiilor a fost măsluit.

PSD şi PNL consideră că votul la Legea pensiilor s-a defăşurat neregulamentar, au declarat deputaţii Bogdan Niculescu Duvăz (PSD) şi Eugen Nicolăescu (PNL). Reprezentanţii celor două partide au cerut ca Roberta Anastase să nu conducă şedinţa la care participă şi premierul.

"Indiferent care va fi rezultatul votului la reluarea votului la Legea pensiilor, PSD consideră că a avut loc vicierea votului. Noi considerăm că Roberta Anastase nu are moralmente dreptul de a conduce această şedinţă", a afirmat Duvăz, potrivit Mediafax.

Liderul PSD susţine că miercuri, atunci când a fost adoptat actul normativ, în sală erau mai puţini deputaţi decât numărul de voturi anunţat de preşedintele Camerei Deputaţilor.

În urma scandalului, votul pe Legea pensiilor ar putea fi reluat în şedinţa de marţi a Parlamentului. O contestaţie depusă în acest sens la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, de către reprezentanţii PNL, a fost acceptată de liderii de grup. Plenul Camerei deputaţilor urmează să stabilească dacă este necesară reluarea votului.

De asemenea, social-democraţii nu vor participa la şedinţa Parlamentului de marţi, şedinţă la care este aşteptat preşedintele Traian Băsescu, dacă şeful statului nu condamnă public fraudarea votului la Legea pensiilor. Nici liberalii nu vor fi în sală în când şeful statului îşi va prezenta mesaju.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Roberta Anastase demisie PSD PNL
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close