Antena 3 CNN Politică PNL cere reluarea votului în Senat în cazul lui Gabriel Oprea

PNL cere reluarea votului în Senat în cazul lui Gabriel Oprea

PNL cere reluarea votului în Senat în cazul lui Gabriel Oprea
22 Sep 2016   •   15:36

Senatorii liberali solicită reluarea votului, în cazul cererii DNA privind încuviințarea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea, în dosarul morții polițistului Gigină.

"În situaţia dată, îi propunem lui Liviu Dragnea să aplice în cazul lui Gabriel Oprea aceeaşi măsură pe care a avut-o atunci când a reluat votul asupra 'Legii defăimării', anume să accepte reluarea votului", se arată într-un comunicat transmis, joi, de PNL

Invitat la Sinteza zilei, de la Antena 3, Gabriel Oprea a declarat, miercuri seară, că va renunța la imunitatea politică înainte de alegeri și că se simte hărțuit.

La sfârșitul lunii august, șefa Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea, fost vicepremier și ministru de Interne, pentru ucidere din culpă în dosarul privind moartea polițistului Bogdan Gigină.

Cu toate acestea, luni, Plenul Senatului a respins cererea procurorilor anticorupție de urmărire penală a lui Gabriel Oprea, cu 73 de voturi „împotrivă”, 45 „pentru” şi şase abţineri.

Respingerea cererii procurorilor DNA a avut drept consecință ”blocarea anchetei penale față de Gabriel Oprea cu privirea la infracțiunea de ucidere din culpă și îi plasează pe procurorii Direcției Naționale Anticorupție în imposibilitatea stabilirii răspunderii penale a fostului ministru de interne pentru moartea polițistului Bogdan Gigină”, a precizat DNA, ca reacție la votul din Senat.

Cu alte cuvinte, voința exprimată de majoritatea senatorilor față de cererea formulată de procurori înseamnă că actul de justiție nu mai poate fi înfăptuit", mai precizează DNA.

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) de la Brigada Rutieră a Capitalei a murit pe 20 octombrie 2015, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală, în timp ce asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Afacerilor Interne de atunci, Gabriel Oprea.

×
Subiecte în articol: PNL Gabriel Oprea
Parteneri
Ce conţine noua lege a pensiilor. Anunţul ministrului Marius Budăi
x close