Antena 3 CNN Politică Scenariile comasării alegerilor din 2024 | Când ar putea fi luată decizia

Scenariile comasării alegerilor din 2024 | Când ar putea fi luată decizia

PNL vrea comasarea alegerilor locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale de anul viitor și a venit și cu câteva scenarii.

Scenariile comasării alegerilor din 2024 | Când ar putea fi luată decizia
Sursa foto: Profimedia Images
de Ştefan Petrică    |    11 Mar 2023   •   09:55

Deși Partidul Social Democrat s-a opus până acum cuplării celor patru runde de vot care vor avea loc anul viitor, liberalii încearcă să ajungă la un compromis.

Aceștia au propus mai multe scenarii care vor fi discutate în coaliția de guvernare, însă ar trebui luată această decizie cu cel mai devreme, cel mai târziu un an înainte de alegeri.

Legislația electorală trebuie schimbată cu cel mult un an înainte de momentul alegerilor.

În mod normal, sunt patru rânduri de alegeri locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale, motiv pentru care, fiind o premieră în acest sens, cei din coaliția de guvernare au decis că ar putea merge pe varianta comasării.

Citește și: Xi Jinping, ales pentru a treia oară preşedintele Chinei. Nici un alt politician nu a mai candidat la prezidenţiale

Există și varianta în care prezidențialele să fie comasate cu alegerile europarlamentare, însă nu a fost luată o decizie finală în acest sens.

Este de așteptat ca în această primăvară să fie luată o decizie în sensul comasării alegerilor și modificată și legislația electorală pentru ca anul viitor să se poată desfășura eventuale alegeri comasate.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close