Antena 3 CNN Politică PNL: "Decizia CCR nu repune în vigoare textul abrogat prin legea declarată neconstituțională"

PNL: "Decizia CCR nu repune în vigoare textul abrogat prin legea declarată neconstituțională"

Liberalii susțin că, după decizia CCR de joi, nu este necesară o nouă lege pentru desființarea pensiilor speciale pentru parlamentari: „Decizia CCR nu repune în vigoare textul abrogat prin legea declarată neconstituțională”.

PNL: "Decizia CCR nu repune în vigoare textul abrogat prin legea declarată neconstituțională"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Alexandra Dima    |    06 Mai 2022   •   15:10

„Nu este necesară o nouă lege de desființare a pensiilor speciale pentru parlamentari. Poziția Partidului Național Liberal este fermă: susținem revenirea pensiilor la principiul contributivității! Pensiile speciale pentru parlamentari nu sunt reinstituite, pentru că decizia CCR nu repune în vigoare textul abrogat prin legea declarată neconstituțională. Este necesară procedura de reexaminare a legii prin Parlament, legea trebuie pusă în acord cu decizia CCR”, transmit liberalii pe Facebook.

PNL consideră că „nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege și să aibă parte de beneficii acordate preferențial”.

„Amintim că în februarie 2021, PNL a votat desființarea pensiilor speciale pentru parlamentari”, se mai arată în postare.

Liderii PSD, USR și Forța Dreptei au anunțat că vor depune un nou proiect de lege pentru desființarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

Într-o intervenţie în direct la Antena 3, europarlamentarul PNL, Cristian Buşoi, a susţinut şi el că nu ar trebui depuse alte proiecte de lege: 

„Nu înseamnă că se reinstituie pensiile speciale. Trebuie o reexaminare, eventual refăcut proiectul în acord cu observaţiile CCR." 

×
Subiecte în articol: PNL pensii speciale
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close