Antena 3 CNN Politică PNL: Funcţia de primar al Capitalei a fost compromisă

PNL: Funcţia de primar al Capitalei a fost compromisă

PNL: Funcţia de primar al Capitalei a fost compromisă
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Sep 2015   •   17:23

Primarul Sorin Oprescu a fost reţinut de DNA pentru luare de mită. Primarul Bucureştiului a fost ridicat de procurorii anticorupţie după ce unul din subordonaţii săi din Primăria Capitalei şi unul dintre oamenii săi de încredere au primit 25.000 de euro din cei 60.000 ceruţi pentru Sorin Oprescu, de la patru denunţători. 

 
Conform DNA, Sorin Oprescu făcea parte dintr-un  grup infracţional care cerea şpagă firmelor care aveau contracte cu municipalitatea. Partea primarului era de 10% din valoarea contractelor, deşi informaţiile de mai devreme erau că acesta beneficia de un procent din profitul brut al firmelor contractante. 
 
Ionuţ Stroe, purtător de cuvânt PNL, a explicat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că, dacă se dovedeşte că primarul Sorin Oprescu este vinovat de faptele pentru care a fost reţinut, trebuie să îşi dea demisia.
 
"Dacă instanţa va confirma mandatul de arestare al domnului Oprescu, demisia acestuia este un gest cât se poate de normal şi acceptat în mediu politic şi în societate. Din păcate, cea de-a doua funcţie ca şi importanţă electorală în România a fost compromisă de acest eveniment", a explicat Stroe. 
 

×
Subiecte în articol: PNL functie primar
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close