Antena 3 Politică PNL cere Guvernului un fond de urgență pentru finanțarea repatrierii românilor decedați în străinătate

PNL cere Guvernului un fond de urgență pentru finanțarea repatrierii românilor decedați în străinătate

de G.S.    |    07 Aug 2016   •   11:22
PNL cere Guvernului un fond de urgență pentru finanțarea repatrierii românilor decedați în străinătate
Sursa foto: Foto: Facebook / Dacian Ciolos

PNL Diaspora solicită Guvernului să creeze un fond de urgenţă pentru finanţarea repatrierii corpurilor cetăţenilor români decedaţi pe teritoriul statelor de reşedinţă, dacă familia face dovada că nu poate suporta costurile.

"Este necesar ca statul român să arate că îşi respectă cetăţenii şi că îi are în grijă, oriunde s-ar afla ei, şi considerăm că problema repatrierii cetăţenilor români decedaţi pe teritoriul altor state se poate gestiona foarte eficient de misiunile diplomatice ale României, prin crearea unui fond de urgenţă special pentru acest tip de probleme, alimentat din Fondul la dispoziţia prim-ministrului. Ministerul Afacerilor Externe, prin domnul ministru Lazăr Comănescu, poate iniţia şi susţine o astfel de ordonanţă de guvern care să rezolve într-un timp foarte scurt această mare problemă a României", se arată într-un comunicat de presă citat de Agerpres.

Sursa citată aminteşte că senatorul PNL Viorel Badea a depus un proiect legislativ în acest sens în februarie 2014, însă "guvernarea socialistă, prin majoritatea parlamentară, a împiedicat acest proiect".

Sursă: Agerpres
×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close