Antena 3 CNN Politică PNL vrea un guvern minoritar alături de UDMR, cu Nicolae Ciucă premier, votat de PSD și USR

PNL vrea un guvern minoritar alături de UDMR, cu Nicolae Ciucă premier, votat de PSD și USR

PNL a avut astăzi o ședință restrânsă din care a ieșit cu ideea de formare a unui guvern minoritar, cu Nicolae Ciucă premier. În același timp, liberalii se bazează pe voturile PSD și USR pentru învestirea noului guvern.

PNL vrea un guvern minoritar alături de UDMR, cu Nicolae Ciucă premier, votat de PSD și USR
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    Xenia Croitoru    |    26 Oct 2021   •   15:39

Astăzi a avut loc o ședință extrem de restrânsă la PNL, între Nicolae Ciucă, premierul desemnat, Florin Cîțu, președintele PNL și premierul interimar, Lucian Bode, Iulian Dumitrescu și secretarul general al PNL, Dan Vâlceanu, în care s-a discutat ce vor face în perioada următoare.

Potrivit surselor politice, în această ședință s-a discutat despre faptul că, la finalul săptămânii, ar urma să avem un guvern, dar rămâne de văzut cu ce majoritate, pentru că momentan se merge pe ideea unui partid minoritar format din PNL și UDMR.

Momentan, pentru ca acest lucru să se realizeze, PNL și UDMR nu au o majoritate în Parlament. Ar mai avea nevoie de aproximaticv 70 de voturi de la PSD.

Rămâne însă de văzut dacă PSD va susține acest guvern minoritar.

PNL are o decizie luată în Biroul Politic Național, în care se spune că PSD nu colaborează în niciun fel cu liberalii, iar liberalii nu vor la rândul lor să colaboreze cu social-democrații.

×
Subiecte în articol: PNL Nicolae Ciucă
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close