Antena 3 CNN Politică PNL începe demersurile pentru revocarea lui Victor Ciorbea din funcţia de Avocat al Poporului

PNL începe demersurile pentru revocarea lui Victor Ciorbea din funcţia de Avocat al Poporului

PNL începe demersurile pentru revocarea lui Victor Ciorbea din funcţia de Avocat al Poporului
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    26 Ian 2017   •   15:22

Preşedintele PNL, Raluca Turcan, a anunţat, joi, că liberalii au decis începerea demersurilor de revocare din funcţie a Avocatului Poporului. 

"Astăzi (joi - n.r.) am decis să începem demersurile de revocare din funcţie a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea. Domnul Victor Ciorbea nu respectă legea care stă la baza funcţionării instituţiei Avocatului Poporului, a politizat această instituţie şi s-a comportat ca un vasal al PSD, un executant umil al intereselor PSD. Menţionez lipsa de reacţie pe ordonanţa privind migraţia primarilor, reacţia exagerată, după câţiva ani, de sancţionare a unei norme care interzice condamnaţilor să facă parte din Guvern. De asemenea, modul public în care Victor Ciorbea răspunde solicitărilor şi aşteptărilor PSD în dispreţ faţă de cetăţenii pe care ar trebui să îi reprezinte în raport cu instituţiile statului", a spus Turcan. 

Ea a precizat că liberalii vor solicita Birourilor permanente reunite ca subiectul să fie pus pe ordinea de zi a primei şedinţe comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului. 

"Noi vom solicita începerea procedurii de revocare. (...) Paşii concreţi sunt solicitare pentru Birourile permanente reunite de a include pe ordinea de zi a primei şedinţe comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului şi sperăm, cu votul majorităţii parlamentarilor prezenţi, să fie revocat din funcţie domnul Victor Ciorbea", a adăugat liderul PNL. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close