Antena 3 CNN Politică PNL îşi face guvern din umbră, dar fără Tăriceanu, Orban sau Chiuariu. Marga, modelul ideal

PNL îşi face guvern din umbră, dar fără Tăriceanu, Orban sau Chiuariu. Marga, modelul ideal

PNL îşi face guvern din umbră, dar fără Tăriceanu, Orban sau Chiuariu. Marga, modelul ideal
Sursa foto: Crin Antonescu
19 Apr 2010   •   10:52

Conducerea PNL va anunţa la sfârşitul lunii mai guvernul din umbră al partidului, imediat după constituirea tututor comisiilor de specialitate ale acestui partid. Din acest guvern intern sunt slabe şanse să facă parte un fost premier, precum Călin Popescu Tăriceanu, sau ex-miniştri ca Ludovic Orban, Tudor Chiuariu sau Cristian Adomnniţei. De ce, explică chiar liderul partidului Crin Antonescu: partidul nu are nevoie să aducă în atenţia opiniei publice în aceste posturi personalităţi controversate, bănuite de corupţie, clientelism sau de incompetenţă. Modelul după care Antonescu, împreună cu restul conducerii PNL va face selecţia viitorilor membri ai guvernului alternativ îl constituie Andrei Marga: personalitate necompromisă din punct de vedere al imaginii şi activităţii sale profesionale, foarte bine pregătit, eventual tânăr şi personalitate din afara partidului.

?La sfârşitul lunii mai vom anunţa guvernul din umbră. Toată activitatea acestor oameni şi comisii înseamnă o monitorizare în interes public. Nu ştiu dacă se pot regăsi Tăriceanu şi Orban. Nu am încă schema în momentul acesta şi nu decid doar eu. Nu trebuie neapărat să fie membri ai PNL putem susţine personalităţi din domeniu? a declarat Antonescu, la Antena 3, întrebat fiind dacă membri ai fostului guvern liberal vor putea fi incluşi în guvernul din umbră.

Liderul PNL a precizat că în acest moment relaţia pe care o are cu Orban şi Tăriceanu este pur şi simplu instituţională. ?Nu se regăsesc în echipa actuală în sensul Birorului Politic al PNL, dar amândoi au funcţii importante, domnul Tăriceanu este lider de grup la cameră, iar domnul Orban este vicepreşedinte. În rest, relaţia este instituţională? a amintit Antonescu.

Preşedintele liberal a făcut succint şi portretul omului ideal pentru un minister din umbră: să nu fie o persoană asupra căreia să nu planeze deja suspiciuni de incompetenţă, corupţie sau clientelism.

?Eu nu am în acest moment o listă ceea ce pot pune cu privire la această variantă de guvern. Dorim să propunem societăţii româneşti oamenii fără bănuieli de incompetenţă, corupţie sau clientelism. Fără nici un fel de îndoială, Andrei Marga este varianta noastră pentru educaţie. În rest într-acolo bat, acesta este modelul, oamenii despre care să nu se spună, bun, iar e clica, gaşca de la partid cu ceva schimbări? a subliniat Antonescu.

Liderul PNL a evitat să dea nume cu cei pe care i-ar dori să monitorizeze Justiţia şi Finanţele. El s-a limitat să arate partidul are mulţi specialişti pe domeniul financiar şi că că ar prefera un tânăr foarte bine pregătit pe Justiţie, dar nu un Tudor Chiuariu, fost ministru numit într-un moment tnsionat.

?La Justiţie las locul liber. Mi-aş dori un om tânăr foarte tânăr, dar foartebine pregătit. E un domeniu complicat. Un om tânăr, un om puţin legat de toate subteranele acestei lumi. În imaginarul popular, ministrul Justiţiei este cel care împarte dreptate, ceea ce este neadevărat, de fapt este un administrator şi un om care, în anumite împrejurări, poate face anumite cercetări, dar nu este justiţie. Chiuariu a fost om bine pregătit, om bine intenţionat apărut în fruntea acestui minister într-un moment tensionat. A păţit la fel ca Adomniţei pe Educaţie, un om despre care au rămas doar anumite chestiuni mediatice care nu au absolut nici o legătură cu domeniul. Nu exclud deloc nici o personalitate independentă, dar trebuie să o şi găsim? a explicat Antonescu reticenţele pe care le are în numirea unei persoane în acest sector delicat.



Antena3.ro

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close